15.3. 2010

QPG bude pôsobiť pod novým menom Avestus Real Estate
Developerská skupina s dobrou pozíciou na trhu v strednej a východnej Európe

Praha, 15. marca 2010: Developerská spoločnosť QPG pôsobiaca na trhu s realitami v strednej a východnej Európe oznamuje, že od 1. apríla 2010 bude na trhu operovať pod menom Avestus Real Estate.

QPG je v regióne dobre zavedená spoločnosť a jej nový štart pod menom Avestus Real Estate naznačuje progresívne plány spoločnosti a jej akcionárov a rozhodnutie využiť predpokladaný cyklický obrat na trhu s nehnuteľnosťami v strednej a východnej Európe.

Roger Dunlop, CEO spoločnosti  Avestus Real Estate povedal: „Mali sme šťastie, že sme dokázali predpovedať mnoho makroekonomických javov, ktoré v posledných rokoch ovplyvnili trh s realitami a prijali sme nevyhnutné opatrenia na zabezpečenie našich projektov, tímov a investícií.“

 „Teraz sme v dobrej pozícii, ktorá nám zaručuje rýchly posun v momente, kedy dôjde k zvýšeniu aktivity na trhu a znovu sa objavia atraktívne príležitosti, ktoré očakávame v blízkej budúcnosti.“

Thomas Dowd, Peter Donnelly, Olan Cremin a Mark O´Donnell spoločne s dlhoročnými členmi senior manažmentu spoločnosti Quinlan Private dnes zároveň oznamujú založenie Avestus Capital Partners, ktorá začne pôsobiť od pondelka 29. marca. Avestus Capital Partners bude poskytovať služby v oblasti realitných investícií a správy nehnuteľností inštitucionálnym aj súkromným investorom, vrátane služieb v súčasnosti zaisťovaných spoločnosťou Quinlan Private.

Avestus Capital Partners tiež potvrdili, že plánujú na trhu s nehnuteľnosťami založiť nový európsky fond zameraný na inštitucionálnych a profesionálnych investorov v Európe, USA a na Blízkom východe.

Olan Cremlin, CEO Avestus Capital Partners povedal: „Založenie spoločnosti Avestus Capital Partners je dôkladne premyslenou odpoveďou na požiadavky našich súčasných i budúcich inštitucionálnych a profesionálnych investorov, a tiež na naše prianie rozšíriť vedúci tím a zväčšiť vlastnícku základňu.“

„Disponujeme viac ako 120 profesionálmi, ktorí sú rozptýlení po celej Európe, Veľkej Británii, USA a Írsku, a ktorí sa podieľajú na získavaní vedúceho postavenia na trhu s nehnuteľnosťami. Odhliadnuc od súčasnej svetovej i miestnej ekonomickej a fiškálnej zmeny pevne veríme, že disponujeme ambíciami, talentom, odhodlaním a skúsenosťami, ktoré nám prinesú úspech.“


O Avestus Capital Partners

Avestus Capital Partners disponuje medzinárodným tímom v oblasti realitných investícií a správy nehnuteľností, ktorý má dôkladné znalosti a skúsenosti na európskom realitnom trhu. 

Prítomnosť Avestus Capital Partners v 15 krajinách a s kanceláriami v 7 kľúčových európskych mestách umožňuje perfektnú znalosť lokálnych trhov s preverenou expertízou sektorov a celého regionálneho realitného trhu.

Avestus Capital Partners bude spravovať portfólio európskych nehnuteľností v celkovej hodnote viac ako 8 miliárd eur.

O Avestus Real Estate

Avestus Real Estate je jedným z popredných realitných developerov v strednej a východnej Európe.

Spoločnosť je pravou rukou v oblasti developmentu pre Avestus Capital Partners, jedného z popredných medzinárodných realitných investorov so sídlom v Írsku.    

Avestus Real Estate pôsobí ako hlavný poradca pri vzniku, štruktúrovaní, financovaní, výstavbe a správe pestrého portfólia nehnuteľností.

Spoločnosť  Avestus Real Estate má kancelárie v Prahe, Varšave, Bratislave, Budapešti, Bukurešti, Záhrebe a Vilniuse.