19. 3. 2010

Distribučný systém CS Cargo získal certifikát International Food Standard Logistic.

 

V logistických centrách v Senci a Prešove sa potraviny skladujú podľa prísnych medzinárodných štandardov.

Bratislava (15. marca 2010) – Systém na distribúciu rýchloobrátkového tovaru spoločnosti CS Cargo Slovakia získal prestížne osvedčenie IFS Logistic. Certifikáciou prešli dva najväčšie sklady v Senci a Prešove. Okrem nich systém zahŕňa aj logistické centrum v Rajeckej Lesnej a cross dock vo Zvolene. Spoločnosť CS Cargo tak opäť potvrdila pozíciu lídra na slovenskom trhu prepravy a logistiky.

Značka IFS Logistic potvrdzuje, že jej držiteľ svojím zákazníkom poskytuje služby v oblasti skladovania a prepravy potravín tej najvyššej kvality. Manažérsky systém zaručuje dodržanie hygieny a bezpečnosti potravín počas prepravy a skladovania. Certifikát vyžadujú predovšetkým výrobcovia potravín a zahraničné obchodné reťazce. „Získajú tak záruku, že všetky zložky prepravného reťazca dodržiavajú výrobcom stanovené podmienky skladovania. Na slovenskom trhu sme jedným z mála dodávateľov, ktorí sú schopní služby na tejto úrovni poskytnúť,“ uvádza Miroslav Gejdoš, projektový manažér spoločnosti CS Cargo Slovakia.

Podmienky získania a udržania osvedčenia IFS Logistic sú prísne a vyžadujú dlhodobú prípravu. „Príprava na úvodný audit trvala niekoľko mesiacov. Počas platnosti certifikátu môžu navyše kontrolóri sklady kedykoľvek navštíviť a skontrolovať dodržiavanie stanovených pravidiel, a to aj bez predchádzajúceho upozornenia,“ komentuje podmienky jeho získania a udržania Gejdoš.

CS Cargo sa na Slovensku dlhodobo zameriava práve na segment potravín a nápojov. Distribučný systém ponúka skladovacie plochy s rozlohou viac než 16 700 m2. Spoločnosť jeho prostredníctvom zabezpečuje distribúciu po celom území Slovenska. Nedávno napríklad spustila priamu distribúciu pre spoločnosť Kofola, a.s. Distribučný systém vytvoril 70 nových pracovných miest.

Okrem potravinárstva je spoločnosť CS Cargo na Slovensku silná aj v segmente výroby automobilov. Okrem dodávok pre Volkswagen Slovakia zabezpečuje prepravu komponentov aj pre PSA Peugeot Citroen v Trnave. Tieto dodávky prebiehajú systémom just in time a just in sequence, ktoré sú náročné na presnosť a koordináciu jednotlivých aktivít.

Poznámka:

International Food Standard Logistics je medzinárodný potravinársky štandard určený pre logistické organizácie. Používa sa pre všetky oblasti prepravy a skladovania potravín a nápojov. Cieľom je identifikácia a eliminácia rizík pre zdravotnú nezávadnosť pri ich doprave, skladovaní a distribúcii.

Certifikát sa týka logistických aktivít, pri ktorých sa pracovníci prepravných firiem dostanú do kontaktu s už zabalenými výrobkami – prepravy, ďalšieho balenia výrobkov, skladovania a distribúcie. V súčasnosti ja na získanie tohto osvedčenia potrebné splniť 98 požiadaviek, ktoré sa týkajú riadenia kvality celého systému, kritických kontrolných bodov, manažmentu potenciálnych rizík, zodpovednosti a zdrojov. Kontrolóri skúmajú aj kvalitu služieb poskytovaných zákazníkom, jednotlivé procesy, spôsob zachádzania s tovarom a jeho skladovania či riešenie sťažností a pripomienok. Dôležitá je aj hygiena, údržba skladovacích priestorov a ďalšie aspekty prepravy a skladovania.

CS Cargo je medzinárodný holding pôsobiaci v obore logistických služieb v ôsmich krajinách v regióne strednej a východnej Európy. Jeho materská spoločnosť CS Cargo Holding, N.V., je registrovaná v Holandsku. Priamo a prostredníctvom spoločnosti CS Cargo Management, a. s., riadi firmy operujúce v Českej republike (CS Cargo, a. s.), na Slovensku (CS Cargo Slovakia, a. s.), v Rusku (CS Cargo, Ltd.), v Poľsku (CS Cargo Polska S.A.), v Rumunsku (CS Cargo Romania S.A.), v Maďarsku (CS Cargo Hungária Zrt.), v Slovinsku (CS Cargo Logistica, d. o. o.) a v Nemecku (CS Cargo Deutschland GmbH).

CS Cargo Holding patrí v strednej Európe k vedúcim firmám poskytujúcim komplexné dopravné a logistické služby. Skupina, ktorá vznikla v roku 1995, kontinuálne zvyšuje svoj ročný obrat. Ten ku koncu roku 2007 presiahol 4,3 miliardy Kč (3,4 mld. Sk) a v roku 2008 dosiahol 6,7 miliardy Kč. EBIDTA skupiny v roku 2008 dosiahla takmer 770 miliónov Kč. Táto čiastka radí holding na pozíciu jednej z najsilnejších logistických spoločností v strednej a východnej Európe.

Na slovenskom trhu holding pôsobí od roku 2004. V roku 2007 prevzal dopravno-logistickú spoločnosť mGal Slovakia, čím sa spoločnosť CS Cargo Slovakia, a. s. stala najväčšou logistickou firmou na Slovensku.