29. 3. 2010

 GEFCO spúšta jeden z najväcších multimodálnych projektov v Európe.
Po 5-tich dnoch cesty a prejdených 3000 km dorazil dna 10. marca 2010 do mesta Kaluga v Rusku prvý plne naložený vlak automobilových dielov urcených pre spolocnosti PSA Peugeot Citroën a Mitsubishi. Vlak s 36 kontajnermi vyrazil z terminálu Naviland Cargo francúzskeho závodu PSA Peugeot Citroën vo Vesoule a smeroval do mesta Malaczewise/Brest na polsko-bieloruských hraniciach, kde bol tovar preložený na ruské vagóny a následne dodaný do výrobného podniku v Kaluge. Dosiahnutý úspech je výsledkom dlhodobého procesu, ktorý GEFCO zaviedlo. Riadenie toku takéhoto rozsahu, ktorý je v súcasnosti jedným z najväcších multimodálnych projektov v Európe, vyžadovalo niekolko mesacnú spoluprácu tímov zložených z viacerých partnerov (vrátane Fret SNCF a Trancontainer).


GEFCO Brazília zdvojnásobilo skladovú kapacitu prevádzky Sete Lagoas v Minas Gerais.
Brazílska pobočka rozšírila svoju prevádzku Sete Lagoas v Minas Gerais. Spomínané centrum rozšírilo svoju skladovaciu kapacitu na 993 vozidiel z pôvodných 465. Podľa vyjadrenia Andréa Borolottu, riaditeľa divízie prepravy a logistiky automobilov, je toto rozšírenie dôkazom neustáleho zlepšovania kvality služieb a prozákazníckej orientácie, ktorá odzrkadľuje požiadavky zákazníkov a ponúka riešenia šité na mieru, možnosť úpravy skladovacích kapacít ako aj doplnkové služby.


GEFCO podporuje školy v Rige.
GEFCO Pobaltské krajiny podporuje dve školy v Rige v Lotyšsku - APECEF (Francúzska škola v Rige) a ISR (Medzinárodná škola v Rige). Pomoc je určená pre talentovaných študentov, ktorí majú nedostatok prostriedkov na to, aby mohli tieto školy navštevovať, ako aj na rozvoj študijných programov. Dlhotrvajúce úsilie GEFCO v oblasti vzdelávania a pravidelných školení zamestnancov sú neoddeliteľnou súčasťou stratégie skupiny. „V súčasnosti existuje v Lotyšsku približne 10 školiacich kurzov v oblasti prepravy a logistiky, avšak majú všeobecný charakter“, uviedol William le Clere, Generálny riaditeľ GEFCO Pobaltské krajiny. „GEFCO Lotyšsko by rado nadviazalo spoluprácu s univerzitami a podporovalo špecializované vzdelávacie programy.“


GEFCO Maroko zabezpečí v roku 2010 distribúciu 15 000 vozidiel Renault.
Marocká pobočka GEFCO podpísala zmluvu na distribúciu 15 000 vozidiel Renault v roku 2010. Automobilové centrum, ktoré bolo otvorené pred dvoma rokmi v blízkosti Casablancy, vytvorilo 3 600 dodatočných skladovacích miest pre Renault. Automobily dovezené z Európy alebo vyrobené priamo na mieste sú pripravované a distribuované prepravníkmi z automobilového centra v Casablance ku 23 marockým koncesionárom. V súčasnosti distribuuje táto pobočka približne 55 000 vozidiel značky Renault, Dacia, Peugeot a Citroën. Centrum v Casablance zamestnáva 70 pracovníkov.


GEFCO Španielsko prepravuje elektrické vozidlá pre spoločnosť Going Green.
GEFCO Španielsko prepravuje od júla 2009 elektrické automobily pre spoločnosť Going Green, hlavného dovozcu a distribútora ľahkých elektrických vozidiel. Tieto vozidlá sa prepravujú z prístavu Hanko vo Fínsku do prístavu Zeebrugge v Belgicku a prístavu Vigo v Španielsku. Súčasťou dohody so GEFCO Španielsko je aj preprava elektrických bicyklov z Francúzska a elektrických skútrov z Poľska. Oba produkty sa skladujú v centrálnej logistickej platforme GEFCO v oblasti Toledo a následne sa distribuujú v rámci krajiny.