26. 4. 2010

 GEFCO Nemecko rozširuje ponuku prepravných služieb určenú pre distribútorov automobilov.
S cieľom posilniť svoje postavenie v rámci sektora automobilovej logistiky, GEFCO Nemecko rozšírilo svoju ponuku o vnútroštátnu prepravu osobných vozidiel. Ponuka služieb odpovedá narastajúcemu dopytu po prepravných službách zo strany distribútorov v Nemecku, vďaka čomu sa podarilo od decembra 2009 do januára 2010 zdvojnásobiť počet objednávok. V 1. štvrťroku 2010 dosiahlo GEFCO Nemecko obrat 65 000 eur v porovnaní s obratom za posledný štvrťrok 2009, ktorý mal hodnotu 30 000 eur. Spomínané prepravy zabezpečuje GEFCO Bremerhaven, ktoré zároveň riadi aj vnútroštátnu distribúciu nových vozidiel z prevádzky vo Vigo.


GEFCO Veľká Británia - partner Kawasaki.
GEFCO Veľká Británia zabezpečuje pre výrobcu Kawasaki skladovanie a distribúciu motoriek, vodných skútrov a štvorkoliek. Výrobky spoločnosti Kawasaki budú prepravované do skladu GEFCO v Coventry, kde sa budú skladovať a následne prostredníctvom siete GEFCO, zameranej na distribúciu dvojkolesových vozidiel, distribuovať predajcom.


GEFCO Rumunsko zorganizovalo špeciálnu prepravu tovaru helikoptérou.
GEFCO Rumunsko navrhlo a zorganizovalo logistické riešenie šité na mieru. Išlo o špeciálnu prepravu kovových plechov helikoptérou pre zákazníka Trelleborg, výrobcu automobilových dielov.
Náklad s celkovou hmotnosťou 800 kg musel byť prepravený čo najrýchlejšie, aby sa predišlo zastaveniu výrobnej linky. Z tohto dôvodu použilo GEFCO Rumunsko na prepravu dielov helikoptéru z Istanbulu v Turecku do Dej v Rumunsku. Toto riešenie umožnilo skrátiť čas prepravy na hodinu a pol, namiesto 4 dní, ktoré zodpovedajú preprave kamiónom.


GEFCO Španielsko organizuje prepravu humanitárnej pomoci na Haiti.
V januári tohto roku zabezpečilo oddelenie špeciálnej prepravy GEFCO Španielsko v spolupráci so spoločnostou Syrian Air a Španielskou agentúrou pre spoluprácu, vybavenie colných formalít na prepravu 35 ton humanitárnej pomoci (predovšetkým potravín a prikrývok), ktorú venovalo hnutie „Red half Moon” zo Sýrie. GEFCO taktiež zorganizovalo prepravu tohto materiálu z letiska v Baraja, prijatého z Damasku, až na letisko Torrejon, odkiaľ ho španielsky Červený kríž prepravil loďou na Haiti.


GEFCO Taliansko a Talianska nadácia Pangea Onlus sú partnermi v oblasti sociálneho rozvoja.
GEFCO a Talianska nadácia Pangea Onlus uzatvorili charitatívnu partnerskú zmluvu, ktorej cieľom je umožniť ženám podielať sa na sociálnom a ekonomickom rozvoji. Finančné prostriedky, ktoré poskytne GEFCO Taliansko, budú slúžiť na financovanie národného programu, zameraného na mikroúvery. Projekt pomáha ženám, ktoré nemajú prístup k iným klasickým formám úverov, integrovať sa do spoločnosti.