4. 5. 2010 

 FIEGE SA SŤAHUJE DO PROLOGIS PARKU HEGYESHALOM V MAĎARSKU

BUDAPEŠŤ – 4. mája, 2010 – ProLogis (NYSE: PLD), jeden z popredných medzinárodných poskytovateľov distribučných nehnuteľností, dnes oznámil, že Fiege, jeden z hlavných poskytovateľov zmluvnej logistiky v Európe sa stal nájomcom 8 300 metrov štvorcových skladovacích priestor v ProLogis Parku Hegyeshalom.

Spoločnosť Fiege sa práve presťahovala do svojich 8 300 metrov štvorcových v distribučnom centre v prvej budove v ProLogis Parku Hegyeshalom. Technicky najmodernejší industriálny park sa nachádza menej ako 10 km od maďarskej hranice s Rakúskom a Slovenskom. Vďaka tejto transakcii teraz prenajíma ProLogis spoločnosti Fiege viac ako 121 200 metrov štvorcových priemyselných priestorov po celej Európe.

„ProLogis Park Hegyeshalom je náš prvý projekt v Maďarsku mimo Budapěšť,” povedal László Kemenes, viceprezident a market officer spoločnosti ProLogis v Maďarsku. „Veríme, že toto miesto bude strategickým bodom pre regionálne logistické aktivity našich zákazníkov vďaka skutočnosti, že súčasne ťaží z blízkosti troch trhov – rakúskeho, maďarského a slovenského.”

„Naše nájomná zmluva s ProLogisom je nesmierne dôležitým krokom v rámci našej distribučnej stratégie v strednej a východnej Európe,“ povedal Dr. Peter Amos, Executive Director CEE Fiege. „Podľa našich plánov, ProLogis Park Hegyeshlom bude slúžiť ako jedno z našich strategických miest rastu v regióne. Umiestnenie parku bolo rozhodujúcim kritériom pri výbere miesta, ktoré spĺňa naše špecifické požiadavky na logistiku. Ako skupina máme so spoločnosťou ProLogis dobré skúsenosti v strednej a východnej Európe, čo je ďalším dôvodom v pokračovaní nášho dlhodobého vzťahu. Aspekty kvality a servisu sú pre Fiege dôležitými faktormi.“

„Fiege je náš ctený zákazník a sme veľmi radi, že môžeme spoločnosť privítať v ďalšom z našich moderných objektov, tentokrát na celkom novom mieste,“ povedal Kris Pauwels, viceprezident pre development a account management spoločnosti ProLogis v Poľsku. „Táto nájomná zmluva je priamym výsledkom nášho neslabnúceho odhodlania ponúkať dobre umiestnené objekty najvyššej kvality a profesionálne služby zákazníkom. Tešíme sa na pokračovanie nášho vzťahu s Fiege v tomto objekte a v regióne strednej a východnej Európy.“

„ProLogis je najväčším investorom v našom meste a sme veľmi radi, že môžeme privítať jeho nových zákazníkov v parku. Hegyeshalom je križovatkou medzi severojužnou diaľnicou M15 a východozápadnou diaľnicou M1, a to isté platí i pre medzinárodnú železničnú sieť,“ povedal László Szőke, starosta mesta Hegyeshalom. „Funkcia nášho mesta ako klasického hraničného priestoru, a s tým spojené pracovné príležitosti, sú po viac ako 80 rokoch preč, a my pevne veríme, že toto nové logistické centrum regiónu ponúkne nové pracovné príležitosti pre miestnych obyvateľov.”

ProLogis Park Hegyeshalom sa nachádza v západnom Maďarsku v „magickom trojuholníku” (medzi Viedňou, Bratislavou a Győrom), ktorý ponúka jednoduché spojenie medzi Viedňou, Bratislavou a Budapešťou cez diaľnice M1 a M15. V súčasnosti areál pozostáva z jednej budovy s rozlohou 23 100 metrov štvorcových. V budúcnosti sa tu má postaviť celkovo šesť moderných budov s rozlohou 150 000 štvorcových metrov.

Maďarské portfólio ProLogisu sa skladá zo šiestich distribučných areálov, zahŕňajúcich 29 budov s celkovo viac ako 485 000 m2.