26. 5. 2010

 GEFCO predkladá v rámci európskeho programu Marco Polo svoj projekt na vybudovanie železničnej trate Vesoul-Kaluga
V súvislosti s rozvojom ekologických prepravných a logistických riešení, podalo GEFCO 18. mája žiadosť o dotácie prostredníctvom programu Európskej únie Marco Polo, ktorého cieľom je podpora podnikov usilujúcich sa nahradiť časť cestnej prepravy ekologickejšími spôsobmi. Projekt železničného spojenia Vesoul vo Francúzsku - Kaluga v Rusku je v súlade so stratégiou trvalého rozvoja GEFCO. Toto každodenné spojenie, ktoré nahradilo 44 kamiónov a skrátilo prepravný čas z 8 na 5 dní, prispieva k výraznému poklesu emisií CO2. Celkovo tento projekt umožní na linke Francúzsko - Rusko a späť trvalo znížiť počet kamiónov o 704 kusov.


GEFCO Kolín oslavuje 5. výročie pôsobenia v Českej republike
Automobilové centrum GEFCO v Kolíne oslavuje 5. výročie v Českej republike. Centrum je integrovanou súčasťou siete GEFCO a od roku 2005 zabezpečuje prepravu a logistiku najmä hotových vozidiel pre automobilový priemysel. GEFCO Česká republika je v priemysle uznávané vďaka svojej profesionálnej kvalite, o čom svedčí aj cena "Logistický partner roka", ktorú mu v roku 2008 udelila skupina pre automobilovú logistiku TME VLG. GEFCO Kolín taktiež riadi aktivity súvisiacie so skladovaním zásob pre výrobný závod Toyota Peugeot Citroën Automobile.


GEFCO Taliansko partnerom šiesteho ročníka udeľovania titulov Master MEMIT na Bocconiho univerzite
GEFCO upevňuje svoje partnerstvo s Univerzitou Luigiho Bocconiho poskytnutím finančnej podpory pre šiesty ročník udeľovania titulu Master v programe MEMIT 2010 ("Manažment dopravy, logistiky a infraštruktúry"). Cieľom tejto spolupráce je rozvíjať vysoko odbornú spôsobilosť v plánovaní a riadení logistických systémov a profesionálne vzdelávanie budúcich manažérov logistiky.


GEFCO Turecko získalo cenu za dodržiavanie základných ľudských práv
GEFCO Turecko bolo počas konania deviateho ročníka udeľovania cien za dodržiavanie základných ľudských práv, organizovaného internetovým portálom Kariyer.net, odmenené za prístup k riadeniu ľudských zdrojov. Vďaka prístupu k uchádzačom o zamestnanie bolo GEFCO zvolené za najlepšiu spoločnosť v kategórii "odbor logistiky". Na tejto slávnostnej ceremónii, ktorá patrí k najväčším v oblasti ľudských zdrojov, sa zúčastnilo 80 spoločností pôsobiacich v 31 oblastiach. Pri preberaní ceny Yasemin Uygun, riaditeľka pre ľudské zdroje v GEFCO Turecko, vyhlásila: "Naši uchádzači o zamestnanie sú našimi potenciálnymi zákazníkmi. Spôsob, akým zaobchádzame so záujemcami o zamestnanie je hlavným pilierom starostlivosti o meno spoločnosti zo strany zamestnávateľa". Sila a konkurencieschopnosť siete GEFCO spočíva v kvalite jeho pracovných tímov na celom svete.


GEFCO Španielsko sa pripojilo k programu spoločnosti Alares "Pomoc rodinám"
GEFCO Španielsko podpísalo dohodu so spoločnosťou Alares, zameranú na pomoc rodinám. Prostredníctvom tejto dohody bol 1. januára 2010 spustený program, ktorý pomáha zamestnancom zosúladiť ich osobný a profesionálny život. Vďaka tomu bude môcť 800 zamestnancov GEFCO Španielsko, spolu so svojimi rodinami využívať lekársku pomoc a výpomoc v domácnosti v prípade choroby, úrazu, v období rekonvalescencie po operácii alebo pri invalidite. Táto dohoda je v súlade s programom sociálnej zodpovednosti, ktorý GEFCO zaviedlo v roku 2006 a aplikuje v 90 % svojich pobočiek na celosvetovej úrovni.


GEFCO Portugalsko dopravilo 3000 kvetov na festival na Madeire
V dňoch 15. až 18. apríla sa na ostrove Madeira konala Slávnosť kvetov - jedna z najfarebnejších a najoslnivejších jarných udalostí na juhu Európy, v rámci ktorej zabezpečilo GEFCO Portugalsko prepravu takmer 3000 kvetov. Spoločnosti GEFCO trvalo len 12 hodín zhromaždiť kvety v meste Montijo a následne ich prepraviť až na letisko v Lisabone, odkiaľ zásielka smerovala do mesta Funchal na ostrove Madeira. Preprava kvetov sa uskutočnila nákladnými lietadlami a kamiónmi. Fernando Reis Pingo, riaditeľ GEFCO Portugalsko, vyhlásil: "Najväčšou výzvou pre nás bolo dopraviť veľké množstvo kvetov za čo najkratší čas, aby sa na ostrov dostali v bezchybnom stave. Kvety sú veľmi krehký a citlivý tovar, preto bola najdôležitejším faktorom pri tejto zákazke práve rýchlosť."