22. 10. 2010

 PROLOGIS PRENAJÍMA 6 800 ŠTVORCOVÝCH METROV V ČESKEJ REPUBLIKE
OSTRAVA, Česká republika – 22. októbra 2010 –
ProLogis (NYSE: PLD), jeden z popredných medzinárodných poskytovateľov distribučných nehnuteľností, dnes oznámil uzatvorenie zmluvy o prenájme na tri štvrťroky vo svojom dokončenom logistickom parku v Ostrave v Českej republike.

ProLogis prenajal 6 800 metrov štvorcových poskytovateľovi logistických služieb a divízii najväčšieho distributóra kníh v Českej republike a na Slovensku. Spoločnosť bude prevádzkovať svoje regionálne logistické centrum v ProLogis Parku Ostrava v budove č. 1, ktorá sa nachádza 14 kilometrov západne od centra Ostravy vedľa rýchlostnej cesty D47.

„V celej Európe zaznamenávame zvýšenie záujmu zákazníkov o naše moderné priemyselné portfólio prvotriednej kvality,” povedal Philip Dunne, prezident spoločnosti ProLogis v Európe. „Sme veľmi radi, že môžeme oznámiť náš posledný projekt, ktorý nám pomôže prenajať náš dokončený logistický park.“

Túto transakciu sprostredkovala realitná spoločnosť Cushman & Wakefield.

ProLogis Park Ostrava je najmodernejší distribučný park, ktorý sa skladá z dvoch budov s celkovou rozlohou 66 000 metrov štvorcových skladovacích a kancelárskych priestorov. Ostrava je vzhľadom na výborné dopravné spojenie, vrátane I-47 slúžiacej siedmim trasám verejnej dopravy, stále obľúbenejšou lokalitou pre logistické a výrobné spoločnosti hľadajúce prístup k svojej cieľovej skupine viac ako 10 miliónov ľudí v rámci spádovej oblasti dlhej 150 kilometrov.
Portfólio spoločnosti ProLogis zahŕňa šesť distribučných parkov (26 budov) s celkovou rozlohou viac než 605 000 metrov štvorcových skladovacích a kancelárskych priestorov.