28. 10. 2010

 Do Kalugy v Rusku putoval v poradí už stý vlak!
30. septembra 2010 vypravilo GEFCO stý vlak do Kalugy. Od marca tohto roka odišlo z mesta Vesoul 2 200 vagónov s automobilovými dielmi SKD (Semi Knocked Down). Trasa dlhá  3 000 kilometrov sa ukončila v ruskom závode PSA/Mitsubishi v Kaluge. Do tejto logistickej operácie, ktorá sa realizuje naprieč Európou, bolo doposiaľ zapojených 4 000 kontajnerov. "Tento úspech sme dosiahli vďaka motivovaným tímom GEFCO. Ceníme si GEFCO Vesoul a Mulhouse za to, akým spôsobom prevádzkujú tieto trasy, avšak nesmieme zabúdať ani na pobočky v krajinách Beneluxu, Poľsku a Rusku. Počas celej trasy zabezpečujú logistiku tak, aby boli zásielky do Ruska doručené do piatich dní," dodáva Valentina Mineeva-Ledru, vedúca organizácie tokov z GEFCO Vesoul.


GEFCO Argentína prepraví satelit SAC-D/Aquarius
Argentínska národná komisia pre vesmírnu činnosť (CONAE) vybrala GEFCO na zabezpečenie logistiky a prepravy satelitu SAC-D/Aquarius, ktorý bol zostavený v spolupráci s NASA a vesmírnymi agentúrami ďalších krajín. Do realizácie tohto 6-mesačného projektu bolo zapojených 35 osôb z GEFCO Argentína a GEFCO Brazília. Julian Navarro, Generálny riaditeľ GEFCO Argentína, uvádza: "Táto operácia dokazuje operatívne schopnosti GEFCO v oblastiach plánovania, vypracovania a realizácie významných logistických projektov. Sme veľmi hrdí, že sa CONAE a NASA obrátili na GEFCO, aby zabezpečilo tento ambiciózny projekt".


GEFCO Rumunsko pokračuje v spolupráci so spoločnosťou Elektrolux
GEFCO Rumunsko pokračuje na rok 2010 v spolupráci so spoločnosťou Elektrolux, ktorá začala v roku 2008. Elektrolux patrí medzi najväčších svetových výrobcov domácich spotrebičov a je prítomný vo vyše 150 krajinách. Pre tohto lídra na trhu s domácimi spotrebičmi zabezpečilo novú trasu smerujúcu do Poľska. GEFCO aj naďalej riadi export výrobkov Elektrolux do Ruska, zároveň zabezpečuje riadenie cestnej prepravy nielen zo závodu v Satu Mare v Rumunsku do Ruska, ale aj do Poľska.


GEFCO Portugalsko sa podieľalo na cyklistických pretekoch v Lisabone
GEFCO Portugalsko sa po druhý krát spolupodieľalo na cyklistických pretekoch Bike Tour Race v Lisabone, ktoré sa konali 23. - 26. júna 2010. Portugalská pobočka zabezpečila prepravu        8 000 bicyklov, prílb, pokrývok hlavy a rôznych doplnkov potrebných k správnemu priebehu pretekov. Na túto udalosť bolo vyčlenených 32 kamiónov, z ktorých každý viezol 250 bicyklov. Preteky, ktoré viedli z Aveiro do Vasco de Gama Bridge mali veľký úspech.