16. 11. 2010

 PROLOGIS PRENAJAL 11 800 METROV ŠTVORCOVÝCH V POĽSKU
ProLogis Park Sochaczew je teraz na 96% obsadený

Varšava, Poľsko – 16. november 2010 –
ProLogis (NYSE: PLD), popredný medzinárodný poskytovateľ distribučných nehnuteľností, dnes oznámil podpísanie zmluvy na štvrtý štvrťrok na prenájom 11 800 metrov štvorcových s popredným výrobcom spotrebných obalov pre tovary v Poľsku. 
Spoločnosť už je existujúcim zákazníkom ProLogisu a v ProLogis Parku Sochaczew v Poľsku bude využívať priestory v budove číslo tri.
„Sme veľmi radi, že vďaka tejto transakcii môžeme oznámiť, že ProLogis Park Sochaczew je na 96 % obsadený,“ povedal Wojciech Kosiór, Leasing Manager spoločnosti ProLogis v Polsku. „Tento distribučný park sa nachádza v prvotriednej lokalite a zákazníci si ho veľmi obľúbili ako dobrú základňu pre riadenie distribučných sietí v Poľsku.”
Túto transakciu sprostredkovala realitná agentúra Jones Lang LaSalle.
ProLogis Park Sochaczew je moderný distribučný park zložený zo šiestich budov s celkovou rozlohou 101 200 metrov štvorcových skladovacích a kancelárskych priestorov. Park je umiestnený vo východnej časti mesta Sochaczew v blízkosti štátnej cesty E30 (Varšava-Berlín) a zhruba 50 kilometrov západne od centra Varšavy. Je tiež napojený na štátnu cestu č. 50 (Nemecko-Litva) a má vlastnú železničnú vlečku, ktorá je napojená na medzinárodnú železnicu (Berlín-Moskva).
ProLogis je so svojím portfóliom 2,1 milióna metrov štvorcových priestorov v 105 budovách v 25 distribučných parkoch popredným poskytovateľom skladovacích nehnuteľností v Poľsku. Medzi ďalších zákazníkov v krajine patria spoločnosti Coca-Cola, DHL, Johnson & Johnson, Kuehne + Nagel, LG Electronics, L’Oreal a NYK Logistics.