10. 12. 2010

 GEFCO Veľká Británia získalo ocenenie "Firma roka 2011"

GEFCO Veľká Británia získalo ocenenia "Firma roka 2011" a "Logistický dodávateľ pre automobilový priemysel 2011", ktoré mu udelil Inštitút pre manažment dopravy (ITM). Ocenenia poukazujú na kvalitné služby v sektore prepravy a sú odmenou pre dodávateľov logistiky za ich kvalitu služieb a rentabilitu. GEFCO prekonalo všetky hodnotené konkurenčné spoločnosti a získalo tak prvenstvo v oboch vyhľadávaných kategóriách.
Patrick Sheedy z ITM uviedol: "GEFCO sa prezentuje ako dodávateľ logistických služieb, ktorý ponúka skutočnú hodnotu a usiluje sa o celkovú spokojnosť zákazníka. Skupina GEFCO je priekopníkom v oblasti kariérneho rozvoja zamestnancov. Tento veľmi motivovaný tím si zaslúži našu každodennú podporu.
Howard Nash, riaditeľ oddelenia Automotive v GEFCO Veľká Británia vyhlásil: "Obidve ocenenia udelené ITM sú uznaním firemnej politiky za vynikajúcu kvalitu služieb v preprave a logistike. Naša stratégia odzrkadľuje potreby našich zákazníkov v automobilovom priemysle, taktiež výrazne expandujeme do ostatných priemyselných odvetví." Okrem ocenení od ITM, je GEFCO Veľká Británia finalistom v súťaži Britskej asociácie medzinárodnej nákladnej prepravy (BIFA) pre rok 2011 v kategórií Európska logistika. Mená víťazov rôznych ocenení BIFA budú zverejnené v januári.


GEFCO Španielsko oslavuje 25 rokov
Pri príležitosti 25. výročia založenia, GEFCO Španielsko opätovne potvrdilo svoje hodnoty a prijaté záväzky. Kvalita služieb, inovácia a medzinárodný rast sú kľúčovými hnacími prvkami stratégie spoločnosti. S počtom 848 zamestnancov v 36 pobočkách má GEFCO Španielsko veľa dôvodov byť hrdé: má 5 000 zákazníkov a vytvára 10 % (281 miliónov ?) z celkového obratu skupiny. Španielska pobočka GEFCO sa zameriava na neustále zlepšovanie kvality svojich služieb a diverzifikáciu podnikateľských aktivít, čoho príkladom je expanzia na trh motocyklov. S podielom takmer 30 % na európskom trhu motocyklov, si GEFCO vybudovalo na tomto trhu pozíciu odborníka. GEFCO Španielko sa vďaka svojim odborným skúsenostiam v automobilovej logistike stalo strategickým partnerom a vkladá svoje know-how do oblasti služieb vo viacerých odvetviach vrátane rýchloobrátkového tovaru, elektroniky, leteckého priemyslu, zdravotníctva a kozmetiky.


GEFCO Maďarsko je držiteľom certifikátu ISO 9001:2000
GEFCO Maďarsko, ktoré pôsobí na maďarskom trhu len päť rokov, získalo certifikát ISO 9001:2000 za systém manažmentu kvality. Certifikácia znamená, že spoločnosť je spôsobilá dodávať výrobky, ktoré spĺňajú požiadavky zákazníkov, sú v súlade so súčasnými predpismi a zároveň zaviedla proces neustáleho rozvoja. Certifikačný úrad Veritas udelil certifikát GEFCO Maďarsko za celý logistický reťazec, vrátane prípravy vozidiel a distribúcie, zberné služby náhradných dielov, logistiky a medzinárodnej prepravy.


GEFCO Rumunsko sa stalo logistickým partnerom Kiabi
GEFCO Rumunsko zabezpečuje od júla 2010 prepravu pre firmu Kiabi - francúzskeho výrobcu oblečenia. Rumunská pobočka prepravuje každý týždeň tovar na trase z centrály firmy Kiabi v Lille vo Francúzsku do skladu GEFCO v Bukurešti. Prijatý tovar je distribuovaný do maloobchodnej siete. Vďaka rozsiahlej sieti, ktorú má GEFCO v Rumunsku a presnému časovému harmonogramu, trvá dodanie od momentu naloženia do poslednej dodávky 72 hodín.


GEFCO Španielsko otvára novú prevádzku skladového hospodárstva v Rivabellose
1. novembra 2010 GEFCO otvorilo novú prevádzku skladového hospodárstva v Rivabellose, v provincii Alava. S plochou 2 000 m2 je táto prevádzka určená na príjem náhradných dielov, hlavne z východnej Európy. Každý deň sklad prijíma 10 kamiónových návesov obsahujúcich náhradné diely, najmä pre závody PSA-Peugeot Citroën v Madride a Vigo v Španielsku, a Mangualde v Portugalsku. Závod zamestnáva 12 ľudí.