31. 1. 2011

 GEFCO Brazília otvára v máji 2011 novú multifunkčnú prevádzku

22. decembra 2010 Yves Fargues, predseda správnej rady a generálny riaditeľ spoločnosti GEFCO, Luc Nadal, riaditeľ pre nákladnú prepravu a logistiku, a Gonzague Collong, generálny riaditeľ GEFCO Brazília slávnostne otvorili novú multifunkčnú prevádzku. Prevádzka sa nachádza v meste Guarulhos, severovýchodne od Sao Paulo, v blízkosti medzinárodného letiska, zabezpečujúceho až 55 % objemu nákladnej prepravy. Otvorenie prevádzky s rozlohou 5 000 m? je naplánované na máj tohto roku. Jej úlohou bude riadiť operácie z dvoch bývalých skladov GEFCO a taktiež zabezpečovať služby Overland, Overseas, ako aj colné a logistické služby pre výrobné závody PSA v Brazílii (Porto Real) a Argentíne (Palomar). Nová prevádzka bude poskytovať služby aj pre iných zákazníkov, ktorí nie sú členom skupiny, ako Mabe (domáce spotrebiče), B. Braun (farmaceutický priemysel), Leroy Merlin (produkty pre domácich majstrov) a Ford (výrobca automobilov). Otvorením tejto platformy vznikne 60 nových pracovných miest a prispeje to k ďalšiemu rozvoju aktivít spoločnosti GEFCO v štátoch Latinskej Ameriky.


GEFCO Francúzsko certifikované ako Autorizovaný hospodársky subjekt (AEO)
GEFCO Francúzsko získalo 9. novembra 2010 od Ústredného colného riaditeľstva osvedčenie, ktoré ho oprávňuje používať titul "Autorizovaný hospodársky subjekt" (AEO - Authorized Economic Operator, plnoprávny status, clo a bezpečnosť). Colné úrady na základe tohto osvedčenia považujú GEFCO za spoľahlivého partnera. Pre GEFCO to znamená mnohé výhody, ktoré uľahčia vykonávanie podnikateľských aktivít, ako napríklad:
-   menší rozsah údajov, ktoré je potrebné uvádzať vo vstupných a výstupných colných deklaráciách,
-   možnosť predbežného oznámenia v prípade, že určitá zásielka bude vybraná na kontrolu,
-   menej fyzických prehliadok a previerok dokumentov,
-   prednostné odbavenie v prípade, že zásielka bude vybraná na kontrolu,
-   možnosť výberu miesta, kde bude kontrola vykonaná,
-   jednoduchší prístup k zjednodušenému colnému odbaveniu,
-   vzťahy s colnými úradmi založené na vzájomnej dôvere.
Skupina GEFCO môže využívať zjednodušené colné postupy pri preclievaní prepravovaného tovaru. Colné úrady budú skupinu podrobovať menšiemu počtu kontrol a GEFCO bude mať právo na prednostné odbavenie.
Prednostný status je výsledkom úsilia, ktoré skupina vyvíjala od septembra 2009, s cieľom zvýšiť povedomie zamestnancov o bezpečnosti a taktiež zvýšiť úroveň bezpečnosti v niektorých prevádzkach investovaním do bezpečnostných zariadení.


GEFCO Nemecko zavádza systém EMCS
Od 1. januára 2011 spoločnosť GEFCO Nemecko spustilo elektronický systém EMCS (Excise Movement and Control System) - systém na prepravu a monitorovanie tovarov podliehajúcich spotrebnej dani, ktorý zaviedlo jej colné oddelenie. Toto riešenie uľahčuje správu tovarov podliehajúcich spotrebnej dani v rámci Európskej únie (ako napríklad víno a liehoviny) prostredníctvom elektronického zasielania dokumentov potrebných na obeh týchto tovarov. Systém ECMS vďaka spravovaniu informácií v reálnom čase zjednodušuje úradné postupy a zvyšuje zabezpečenie tovaru.
Colný úrad spoločnosti GEFCO so sídlom v meste Furth im Wald v južnom Nemecku zabezpečuje vstup a kontrolu európskych zásielok tovaru, ktoré riadi GEFCO. Autorizovanými príjemcami tovaru na operatívnej úrovni sú prevádzky Overland v Berlíne, Groß-Gerau, Lipsku a Mníchove. Colné služby sú poskytované ako doplnkové služby k doprave alebo ako nezávislé služby.


GEFCO oslavuje 5. výročie pôsobenia v Rumunsku
GEFCO Rumunsko oslávilo 16. novembra 2010 piate výročie svojho pôsobenia v Rumunsku. Táto pobočka s obratom vo výške 22 miliónov EUR za prvých deväť mesiacov roku 2010 upevnila svoje postavenie na rumunskom trhu. GEFCO Rumunsko zamestnáva v dvoch prevádzkách 72 zamestnancov - Arad a Bukurešť - a v troch automobilových strediskách - Mioveni, Curtici a Bukurešť - ponúka širokú škálu služieb pre 150 lokálnych zákazníkov. "Počas týchto piatich rokov sme na rumunskom trhu získali dôveru našich zákazníkov - a to nielen vďaka kvalite našich služieb, ale aj prostredníctvom stratégie, ktorú sme rozvinuli a ktorej základom je ohľaduplnosť voči životnému prostrediu a technologické inovácie," uviedol Christophe de Korver, generálny riaditeľ GEFCO Rumunsko. Spoločnosť dosiahla svoj úspech aj vďaka rozvoju a zavedeniu komplexných logistických riešení, ako je napríklad multimodálna preprava, skladovanie a železničná, letecká alebo námorná doprava.
GEFCO Rumunsko preukázalo vysoký stupeň odbornosti v mnohých odvetviach, vrátane automobilového priemyslu, spotrebného tovaru, priemyslu dvojkolesových vozidiel a elektronického priemyslu.


Pobočka GEFCO Rennes splnila sen Francka Marchanda
Tím TLA (Doprava a logistika automobilov) splnil 13. decembra 2010 sen telesne postihnutého Francka Marchanda. Franck túžil stráviť jeden deň na palube kamiónu, ktorý zabezpečuje prepravu automobilov, a dozvedieť sa všetko o práci vodiča. Franck, ktorý býva v Rennes v špeciálnom zariadení organizácie ESAT (Etablissement et Service d'Aide par le Travail) podporujúcej telesne postihnutých občanov pri hľadaní zamestnania, sa zobudil už o 2. hodine ráno, celý vo vytržení z nastávajúceho dňa. Stretol sa s vodičom Jean-Louisom Gouretom, ktorý pracuje pre spoločnosť GEFCO. Spolu nasadli do kamióna a vyrazili do prístavu Le Havre. V Normandii Franck Marchand odhalil tajomstvá, ktoré skrýva dodávanie tovaru nákladnou dopravou a zoznámil sa s každodennou prácu odborníkov na automobilovú logistiku: bezpečné šoférovanie, nakladanie a vykladanie tovaru, kontakt so zákazníkmi. Muž, ktorý sa skrýva za týmto vianočným príbehom, je Charlie Dupont, manažér prevádzky TLA v Rennes. "Všetko prebiehalo bez problémov. Bolo pre nás potešením, že sme Franckovi Marchandovi pomohli splniť jeho sen stráviť jeden deň v kabíne kamióna." Stredisko TLA v Rennes zamestnáva 45 vodičov, ročne zabezpečuje prepravu približne 250 000 automobilov a 15 000 automobilov pripravuje vo svojej dielni.