28. 2. 2011

 GEFCO Veľká Británia získalo po druhý krát ocenenie „Najlepšia európska logistická spoločnosť pre priemysel“
V rámci udeľovania cien za prepravné služby, ktoré sa konalo 20. januára 2011, GEFCO Veľká Británia po druhý krát získalo cenu „Najlepšia európska logistická spoločnosť pre priemysel“. Ocenenie, udelené Britskou asociáciou medzinárodnej prepravy (BIFA), je uznaním za výkon pri poskytovaní logistických služieb a riešení dodávateľského reťazca. Cenu prevzal Alain Vignon, generálny riaditeľ GEFCO Veľká Británia. GEFCO získalo toto významné ocenenie za svoje jedinečné know-how v oblasti zavádzania ambicióznych a na mieru šitých logistických riešení pre automobilový priemysel. Pre GEFCO je táto cena uznaním schopnosti prispôsobiť svoje ciele požiadavkám svojich zákazníkov v náročnom prostredí, akým je priemysel. Porota vyzdvihla výsledky oceneného projektu, ktoré boli prínosné pre všetky zainteresované strany. Alain Vignon pri tejto príležitosti uviedol: „Cena BIFA patrí k najvýznamnejším oceneniam v oblasti priemyslu, preto sme veľmi hrdí na to, že sme ju získali už po druhý krát. Táto cena je odmenou za pohotovosť a snahu našich pracovných tímov a zároveň zvyšuje hodnotu riešení, ktoré ponúkame našim zákazníkom. Tento úspech nám významne pomáha pri plnení nášho záväzku podporovať našich zákazníkov v ich ďalšom rozvoji aj v roku 2011.“


GEFCO Special a GEFCO Tunisko sprevádzkovali letecký most pre zásobovanie európskych výrobných závodov spoločnosti PSA
Dňa 18. februára tohto roka, oddelenie GEFCO Special Transport (zameriavajúce sa na špeciálne prepravy) v spolupráci so GEFCO Tunisko spustili do prevádzky letecký most, ktorý umožňuje zásobovanie výrobných závodov spoločnosti PSA v Európe. Nedávne udalosti, ktoré otriasli Tuniskom, prerušili zásobovanie výrobných závodov PSA elektrickými káblovými zväzkami, ktoré sa za normálnych okolností prepravujú loďou z prístavu Rades v Tunisku. Pohotovostné tímy GEFCO preto vytvorili letecký most medzi Tunisom a letiskom vo Vatry, ktoré sa nachádza 150 kilometrov východne od Paríža. Do polovice februára bolo v rámci programu GEFCO Special Transport spracovaných 672 ton tovaru, čo predstavuje 7 400 paliet a 140 spiatočných letov. V čase vrcholiacej krízy vzlietlo každý deň sedem lietadiel.
V Tunisku zabezpečovali túto akciu lokálne tímy GEFCO, ktoré koordinovali potrebnú činnosť v spolupráci s dodávateľmi, riadili prepravu tovaru na letisko v Tunise a kontrolovali nakladanie tovaru do lietadiel. Po pristátí lietadiel na letisku vo Vatry prevzali štafetu pracovné tímy GEFCO Special Transport, ktoré dohliadali na prekládku tovaru, jeho distribúciu kamiónovou prepravou po celej Európe a vybavenie všetkých colných formalít.


GEFCO Slovensko otvorilo novú logistickú prevádzku v Kechneci
GEFCO Slovensko otvorilo novú logistickú prevádzku na východnom Slovensku, ktorá je súčasťou priemyselného parku Kechnec. Prevádzka s celkovou plochou 5 800 m2 ponúka logistické riešenia pre výrobné podniky. Vďaka napojeniu na priame medzinárodné linky strednej a východnej Európy má táto pobočka ambíciu stať sa ďalším medzinárodným uzlom zbernej služby. Flexibilita, kvalita, výkonnosť a odbornosť sú kľúčovými aspektami stratégie rozvoja GEFCO Slovensko.


GEFCO Turecko posilňuje svoju lokálnu logistickú sieť
GEFCO Turecko zavádza novú Non stop službu pre svoju pobočku v Mersin, ktorá sa nachádza na tureckom pobreží Stredozemného mora. Fulvio Villa, riaditeľ GEFCO Turecko zdôraznil, že Mersin ponúka mnohé výhody, ktoré spoločnosti GEFCO umožnia posilniť svoju pozíciu na regionálnej úrovni. Taktiež uviedol, že v blízkej budúcnosti plánuje realizovať nové investície. „Podarilo sa nám získať vedúce postavenie v oblasti automobilovej logistiky a v tomto regióne máme ambíciu ponúkať logistické služby aj  v oblasti stavebníctva.“ F. Villa dodal, že okrem ambície rozšíriť pôsobnosť GEFCO aj do iných strategických miest v Turecku, má turecká pobočka v pláne posilniť svoje aktivity a  sieť najmä smerom na Stredný Východ.


GEFCO Baltic expanduje
Len tri roky od založenia GEFCO Baltic, zaznamenáva táto pobočka obrat vo výške 18 miliónov eur, čo jej umožňuje pokračovať vo svojej rozvojovej stratégii. GEFCO Baltic riadi nové služby pre Strednú Áziu. Tovar prichádza z krajín strednej a severnej Európy, ako aj zo Škandinávie a smeruje do Uzbekistanu, Kazachstanu a Kirgizska. Vďaka využitiu jedinečného informačného systému a integrovaných logistických riešení ponúka GEFCO Baltic dodacie lehoty od 20 do 25 dní v prípade multimodálnej prepravy, a 10 až 15 dní v prípade cestnej prepravy. GEFCO Baltic nedávno vytvorilo oddelenie Overseas a posilnilo svoj pracovný tím, ktorý má dnes 26 pracovníkov.