31. 3. 2011

 Skupina GEFCO: rok 2010 bol pozitívny
Skupina GEFCO dosiahla v roku 2010 vynikajúce výsledky s obratom vo výške 3 351 miliónov eur, čo predstavuje 16 % nárast oproti roku 2009. Prevádzkový zisk dosahuje výšku 198 miliónov eur (oproti 102 mil. v roku 2009), čo predstavuje 5,9 % obratu. Výsledky, ktoré GEFCO zaznamenalo v roku 2010, dosiahlo vďaka viacerým súčinným aktivitám: dôslednému riadeniu nákupu a prevádzkových nákladov, trvalému úsiliu obchodných tímov na strategických trhoch a oživeniu automobilového trhu vďaka štátnej pomoci (šrotovné).


GEFCO Nemecko rozširuje aktivity v Maghrebe (severoafrické arabské krajiny)
Už desať rokov ponúka GEFCO Nemecko logistické riešenia pre Maghreb. V súčasnosti posilňuje riadenie a rozvoj prepravy z a do Maroka, Tuniska a Alžírska.
GEFCO je kľúčovým námorným prepravcom pre severnú Afriku. Máme bohaté skúsenosti s týmto trhom, čo nám umožňuje poskytovať našim klientom vysokokvalitné služby, ktoré neustále rozvíjame“, uviedol Jörg Rogge, riaditeľ pre obchod a marketing a člen Správnej rady GEFCO Nemecko.
Každý týždeň zabezpečuje GEFCO Nemecko prepravu 160 kamiónov medzi Európou a Tuniskom. Pobočka zabezpečuje zbernú službu a nákladnú prepravu na dovoze a vývoze. Jednotlivé operácie sú riadené zo stredísk v Brémach a Gross-Gerau a zber tovaru riadia strediská Overland v Berlíne, Gross-Gerau, Hamburgu, Hanoveri, Lipsku, Mníchove a Wuppertali.
GEFCO má pobočky v Maroku a Tunisku, ktoré zabezpečujú colné vybavenie zo stredísk v Casablance, Tangeri a Tunise.


GEFCO Brazília sponzoruje „foto biografiu“ Jo?o Havelanga
Od roku 2004 GEFCO Brazília podporuje prostredníctvom sponzorovania publikácií a filmových festivalov projekty z oblasti brazílskej kultúry.
Dôkazom je finančná podpora na vydanie knihy „Jo?o Havelange – Portrét človeka a jeho úsilie podporiť šport“ od José Mária Pereira.
Cieľom publikácie, vydanej 24. februára, je poskytnúť ľudský a profesijný portrét jednej z brazílskych osobností. Tentoraz sa pozornosť sústredila na poprednú futbalovú osobnosť Jeana-Marie Faustin Goedefroid („Jo?o“) de Havelange. Jo?o Havelange bol prezidentom FIFA (Medzinárodná futbalová federácia) v rokoch 1974 až 1998 a je členom medzinárodného olympijského výboru od roku 1963.
Gonzague Collong, generálny riaditeľ GEFCO Brazília, zdôrazňuje, že podpora brazílskej kultúry a kultúrneho dedičstva má pre GEFCO veľký význam. „GEFCO sa rozhodlo podporiť foto biografiu jednej z hlavných postáv brazílskeho futbalu. Futbal má významné miesto v histórii Brazílie. GEFCO prispieva k šíreniu brazílskej kultúry prostredníctvom projektov, ktoré sú podporované podnetnou kultúrnou politikou.


GEFCO Benelux ponúka „pohotovostný balíček“ pre vozidlá Citroën
GEFCO ponúka pre Citroën služby s pridanou hodnotou v podobe pohotovostného balíčka, ktorý zabezpečuje automobilové centrum Ghislenghien v Belgicku. Šesťdesiat tisíc vozidiel značky Citroën bude využívať túto originálnu službu v Luxembursku a Belgicku.
Každé vozidlo bude vybavené desiatimi litrami paliva, pohotovostným balíčkom, obsahujúcim bezpečnostný trojuholník, lekárničku, reflexnú vestu, liter oleja a hasiaci prístroj.
Balícky sú priebežne kontrolované v dielni a po dvoch rokoch skúseností môžeme skonštatovať, že tento projekt je úspešný – v centre Ghislenghien zabezpečujeme štandardizáciu našej ponuky“, zdôrazňuje Fabrice Barthe, riaditeľ kvality a TLA v Beneluxe.
V roku 2008 GEFCO úspešne vyvinulo podobnú službu pre automobilku Peugeot.