29. 4. 2011

 GEFCO Rusko po druhý krát získalo ocenenie „Najlepší prepravca roka 2010“

GEFCO Rusko získalo od skupiny Volkswagen ocenenie „Najlepší prepravca roka 2010“. Cena bola udelená 21. marca 2011 na významnej svetovej konferencii Logistických lídrov, ktorej sa zúčastňujú veľkí hráči z oblasti logistiky pre automobilový priemysel. Elena Kosterova, riaditeľka logistiky spoločnosti Volkswagen v Rusku, uviedla: „Na identifikáciu najefektívnejšieho prepravcu sme definovali niekoľko kľúčových ukazovateľov výkonnosti. Medzi tieto ukazovatele patria presnosť dodávky vozidiel z výrobných závodov k distribútorom, počet objednávok realizovaných v súlade so zmluvnými záväzkami, monitorovanie zásielok a pod. Jedným z hlavných kľúčových ukazovateľov výkonnosti je bezpochyby kvalita prepravných služieb, ako napríklad počet zistených škôd pri dodávke“.
Maria Polyanskaya, manažérka logistiky pre automobilový priemysel v GEFCO Rusko, uviedla: „Spoločnosť Volkswagen je veľmi precízna, nielen čo sa týka systému a definovania požadovaných podmienok, ale predovšetkým pokiaľ ide o dodržiavanie všetkých logistických postupov“.
GEFCO zabezpečuje dodávky hotových vozidiel pre výrobcov automobilov ako sú Volkswagen, Audi a Škoda z prístavu Petrohrad do distribučnej siete.
GEFCO zabezpečuje aj prepravu zložených vozidiel z výrobného závodu Volkswagen v Kaluge do Moskvy a Petrohradu. Od roku 2010 GEFCO riadi aj zásobovací reťazec automobilových komponentov spoločnosti Volkswagen (dodávka, balenie a správa vratných obalov) do mesta Kaluga.


GEFCO Rumunsko sa stalo najproduktívnejším logistickým operátorom
GEFCO Rumunsko sa v rebríčku produktivity umiestnilo na prvom mieste. Hodnotenie vypracovala spoločnosť Profiles International a uverejnil ho rumunský finančný denník „Financiarul“.
Táto klasifikácia hodnotí logistické a prepravné spoločnosti v Rumunsku. Výpočet produktivity hodnotí efektivitu manažérov, zamestnancov, ale i mieru inovácie. Z výsledkov vyplýva, že väčšina najproduktívnejších podnikov v Rumunsku sa riadi kultúrou, ktorá je orientovaná na výkonnosť.


GEFCO Taliansko spolupracovalo na predpremiérovej prezentácii nového vozidla Peugeot 508 v meste Assisi v Taliansku
GEFCO Taliansko zabezpečilo prepravu vyše sto vozidiel určených na prezentáciu nového automobilu Peugeot 508. Verejnosti bol model predstavený v predpremiére v Taliansku 5. marca tohto roka. GEFCO pripravilo a prepravilo 108 vozidiel nového modelu Peugeot do okolia baziliky Svätého Františka z Assisi, jedného z najvýznamnejších kultúrnych miest v Taliansku. Andrea Corbetta, riaditeľ pre prepravu a logistiku Automotive GEFCO Taliansko, uviedol: „Naša spolupráca so spoločnosťou Peugeot vyžaduje špeciálne služby, príkladom je toto výnimočné podujatie. Sme radi, že sa môžeme spoločne podieľať na tomto úspechu“.


GEFCO Rumunsko obnovilo spoluprácu so spoločnosťou Carrefour
Od roku 2010 riadi GEFCO Rumunsko logistické toky na vstupe do krajiny pre spoločnosť Carrefour, významný obchodný reťazec. Z Francúzska do Rumunska sa tovar preváža v 20-tonových kamiónoch. Spolupráca bude pokračovať aj v roku 2011 a bude pozostávať z rôznorodých dodávok. Hlavnou úlohou GEFCO bude preprava tovaru, najmä elektronických a potravinárskych výrobkov z priemyselného parku „Pont de Normandie“ vo Francúzsku do skladu spoločnosti Carrefour v meste Chiajna na juhozápade Rumunska.


GEFCO Portugalsko iniciovalo program zalesňovania národného parku Peneda-Ger?s
GEFCO Portugalsko zaviedlo v spolupráci s Inštitútom pre ochranu prírody a biodiverzity (ICNB) rozsiahly program na zalesňovanie národného parku Peneda-Ger?s, ktorý sa nachádza na severozápade Portugalska. V období piatich rokov sa vysadí 1 500 amerických červených dubov „Quercus rubra“. Táto iniciatíva je súčasťou programu GEFCO, zameraného na ochranu životného prostredia a odráža jeho snahu kompenzovať emisie oxidu uhličitého, ktoré vznikajú pri jeho výrobnej činnosti. Fernando Pinto Reis, generálny riaditel GEFCO Portugalsko, uviedol: „GEFCO by chcelo prispieť k obnove jedného z najkrajších miest Portugalska, ktoré bolo zasiahnuté ničivými požiarmi počas tohto roka“.