31. 5. 2011

 Skupina GEFCO sfinalizovala akvizičnú zmluvu o získaní 70 % podielu skupiny Mercurio

Skupina GEFCO zavŕšila akvizíciu 70 % podielu talianskej skupiny Mercurio, kľúčového hráča v oblasti prepravy a distribúcie vozidiel v Taliansku ako aj vo svete. Platnosti zmluvy predchádzalo zverejnenie akvizičného vyhlásenia z 5. apríla 2011 a schválenie úradu pre reguláciu hospodárskej súťaže z 9. mája 2011. Vďaka tejto akvizícii GEFCO zintenzívni rozvoj v oblasti distribučnej logistiky automobilov, rozšíri portfólio svojich zákazníkov a bude môcť pokračovať v rozvoji na medzinárodných trhoch.


GEFCO Overseas posilňuje partnerstvo so spoločnosťou Air China
GEFCO posilnilo spoluprácu s čínskou leteckou spoločnosťou Air China. V roku 2011 GEFCO využíva výhody dohodnutých ročných sadzieb a rezervovaného objemu tovaru v celkovej hmotnosti 14 ton. Tovar je prepravovaný prostredníctvom štyroch priamych letov v dňoch streda, štvrtok, sobota a  nedeľa.
Pierre Laignel, riaditeľ leteckej prepravy Overseas, a Diego Diaz, manažér Overseas GEFCO Čína, chcú týmto posilniť leteckú prepravu s Áziou. V rámci tejto dohody, bude náklad prepravený z Číny riadený v GEFCO Roissy a distribuovaný do Francúzska, Španielska a krajín Beneluxu.
Pobočky GEFCO v strednej a východnej Európe spĺňajú rovnaké podmienky na distribúciu tovaru z centrálneho skladu vo Frankfurte.


GEFCO Milano získalo certifikát ISO 14001
GEFCO Milano získalo certifikát v súlade s environmentálnou normou ISO 14001. GEFCO Taliansko začalo environmentálnu politiku presadzovať v roku 2008 logistickým projektom, v ktorom zákazníkom v sektore motocyklov ponúklo riešenia s „nulovými emisiami CO2 “.
Po identifikácii a zdokonalení logistických procesov (prijatie tovaru, skladovanie, príprava objednávok a príprava tovaru na dodávku konečnému zákazníkovi) sa zistilo, že vyprodukované emisie oxidu uhličitého predstavovali 35 165 kg. Ako kompenzáciu ponúklo GEFCO Taliansko financovanie výsadby takého množstva stromov na Kostarike, ktoré sa rovnalo emisiám oxidu uhličitého.
Vďaka spolupráci na dodávke elektrickej energie, GEFCO Taliansko znížilo v roku 2009 svoje emisie CO2 o 879 650 kg v priebehu 15 mesiacov. GEFCO Taliansko plánuje vo svojich aktivitách pokračovať a vyberať najmä tých dodávateľov, ktorí zdieľajú tento zodpovedný prístup.


GEFCO Veľká Británia uviedlo na trh „EuroDaily“, službu, ktorá posilní distribúciu do 15 európskych krajín
GEFCO uviedlo na trh novú každodennú distribučnú službu z Veľkej Británie do 15 krajín Európy (Belgicko, Bulharsko, Česká republika, Francúzsko, Holandsko, Írsko, Maďarsko, Nemecko, Poľsko, Rakúsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Taliansko) a svojim zákazníkom tak ponúka skrátený prepravný čas a nižšie ceny. Vďaka sieti Overland, GEFCO ponúka rýchlejšiu a častejšiu distribúciu zo svojho skladu v Coventry do strategických miest v Európe. Skrátením doby potrebnej na spracovanie tovaru sa znižujú aj náklady. Napríklad preprava do Lyonu a Toulouse sa skrátila o 24 hodín. Službu „EuroDaily“ môže využívať 1 500 spoločností vo Veľkej Británii, ktoré už využívajú služby GEFCO Overland, ako aj noví zákazníci, ktorí hľadajú spoľahlivé a efektívne prepravné riešenia medzi kľúčovými európskymi trhmi.


GEFCO Česká republika oslávilo Veľkú noc v detskom domove
Pracovníci GEFCO Česká republika v spolupráci s občianskym združením Provázek, ktoré pomáha opusteným deťom, zorganizovali pre deti z detského domova zábavný terapeutický deň nazvaný „Malý klaun“.
Malý klaun“ je známy koncept, ktorý spája umelcov, dobrovoľníkov a množstvo detí““, uviedla Lucie Macáková, koordinátorka personálneho oddelenia GEFCO Česká republika.
Všetci zamestnanci českej pobočky majú možnosť venovať jeden svoj pracovný deň dobrovoľníckej činnosti. Táto akcia je súčasťou svetovej rámcovej zmluvy o sociálnej zodpovednosti spoločnosti GEFCO.