29. 6. 2011

 GEFCO Pobaltské krajiny otvorilo pobočku vo Vilniuse v Litve
GEFCO otvorilo 21. marca tohto roka pobočku vo Vilniuse v Litve, čím posilňuje  svoju prítomnosť v tejto strategickej oblasti a pokračuje v rozširovaní svojej medzinárodnej siete. William le Clere, riaditeľ GEFCO Pobaltské krajiny uviedol, že táto pobočka každoročne zaznamenáva 50 %-tný nárast od svojho založenia v roku 2008. V roku 2010 dosiahla obrat v hodnote 18 miliónov eur. Julius Cekaukas, riaditeľ rozvoja GEFCO v Litve uviedol: „Litva je najväčším trhom v pobaltskom regióne a kľúčovou platformou pre tranzit tovaru. GEFCO podporuje logistické riešenia skupiny ako pre národné, tak aj pre medzinárodné priemyselné podniky a vytvára nové služby na zjednotenie logistického spojenia medzi Európou a susednými krajinami, ako napríklad Ruskom, Kazachstanom a Bieloruskom. Nová prevádzka bude rozvíjať partnerské vzťahy s litovskými poskytovateľmi služieb v oblasti cestnej prepravy, ktoré už v značnej miere GEFCO Baltic využíva“.


GEFCO Benelux spúšťa pilotný projekt „track & trace“ na monitorovanie prepravy vozidiel
GEFCO Benelux spúšťa pilotný projekt na systém monitorovania logistických procesov, ktorý je určený pre prepravu vozidiel v Holandsku. Pomocou „GEFCO portálu – príchod na miesto určenia“ (Arrival at Destination), môže GEFCO Benelux zobraziť celú logistickú schému prepravy vozidiel a poskytnúť distribútorom záruku kvality. Tento systém je dostupný prostredníctvom mobilného telefónu, cez ktorý je možné presne určiť lokalizáciu a termín dodania vozidiel. Vďaka tomu môžu GEFCO a jeho distribútori poskytovať svojim zákazníkom doplnkové služby.


GEFCO Francúzsko lokalizovalo námorné distribučné stredisko na sever Francúzska, do mesta Survilliers
Prevádzka GEFCO Survilliers riadi od decembra minulého roka námorné distribučné stredisko a podporuje rozvoj zbernej služby Overseas (letecká a námorná preprava) na severe Francúzska. Logistická platforma Survilliers s rozlohou 30 000 m? spracuje ročne 200 000 boxov s priemyselnými dielmi. Platforma Survilliers riadi zbernú službu tovaru pre 12 regiónov  v Ázii - východná Čína, južná Čína, Hongkong, Taiwan, Južná Kórea, Japonsko, Filipíny, Vietnam, Thajsko, Malajzia, Indonézia a Singapur. Táto ázijská základňa slúži na dovoz a vývoz medzi Francúzskom, Belgickom, Španielskom, Marokom a Tuniskom, a v najbližšej dobe aj s Nemeckom. Táto služba sa rozšíri na Blízky východ, do Argentíny, Brazílie, Južnej Afriky a Indie. Philippe Maupin, riaditeľ námorných aktivít Overseas GEFCO uviedol: „Geografická poloha Survilliers nám umožňuje vybaviť viac objednávok, ponúknuť konkurenčné ceny pri dodávkach na sever a východ Francúzska a zlepšiť rýchlosť plnenia našich kontajnerov“.


GEFCO Brazília zjednocuje online systém na monitorovanie zásielok v reálnom čase na internete
GEFCO Brazília zaviedlo systém TMS (Systém riadenia prepravy), ktorý je kombinovaný s geolokalizačnými riešeniami a jeho rozšírenie plánuje v rámci celého vozového parku Overland. Riešenie umožňuje monitorovať nakládky, ako aj geografickú lokalizáciu kamiónov prostredníctvom služby internetových máp, prístupnej jedným kliknutím. Systém spája 240 monitorovacích zariadení, ktoré umožňujú zobraziť až 3 500 domácich a 500 medzinárodných trás.
„Tento systém zvýši spoľahlivosť informácií, zlepší viditeľnosť a monitorovanie prepravných operácií a zároveň zníži riziko zastavenia výroby“, uviedol Luiz Alcantara, riaditeľ Overland GEFCO Brazília.


GEFCO Benelux zabezpečuje v prevádzke Zeebruges príjem a distribúciu elektromobilov Peugeot a Citroën pre európske trhy
GEFCO Benelux riadi od konca roka 2010 tok nových elektromobilov Peugeot Ion a Citroën C-Zéro, ktoré sú prepravované loďou do Zeebruges z Japonska, kde sa vyrábajú. V roku 2011 sa plánuje prepraviť námornou prepravou 10 000 vozidiel, ktoré sú určené pre celú Európu. Do roku 2015 prejde cez Zeebruges približne 100 000 elektromobilov.
GEFCO zabezpečuje colné vybavenie vozidiel pre Európsku úniu, ako aj prísnu kontrolu. Zisťujú sa prípadné poškodenia spôsobené prepravou a pre každé vozidlo sa zaviedol systém administratívneho monitorovania. Vozidlá sa následne upravujú v dielni. Technické obmedzenia týchto vozidiel viedli GEFCO k vypracovaniu techniky a metód prispôsobených pre tento typ vozidiel, aby sa predišlo vybitiu batérie (lítium-iónová technológia v  Ion/C-Zéro), ktorá je jediným zdrojom elektrického motora. GEFCO overuje stav nabitia pri prijímaní na loď, raz mesačne v sklade a pri vydávaní vozidiel zo skladu. Vozidlá sú expedované za najlepších podmienok.