30. 1. 2012

 GEFCO je partnerom Electric Odyssey, prvej jazdy elektrického vozidla okolo sveta

Electric Odyssey odštartuje 11. februára svoju prvú jazdu z námestia Kléber v Štrasburgu. Počas tejto osem mesačnej jazdy okolo sveta Xavier Degon a Antonin Guy prejdú na vozidle Citroën C-Zéro 25 000 km v rámci 17. krajín, kde budú propagovať elektrické vozidlá medzi verejnosťou. Pre každodenné nabitie elektrického vozidla bude posádka presviedčať miestnych obyvateľov v jednotlivých krajinách, aby jej sprístupnili elektrický zdroj.
GEFCO je hrdé na to, že je ako partner súčasťou tohto dobrodružstva a podporuje tento prístup, ktorý je v súlade s jej environmentálnou stratégiou. GEFCO ponúkne svoje znalosti v oblasti colného a daňového zastúpenia a bude vybavovať všetky colné formality potrebné pre vozidlo. GEFCO v spolupráci s NYKLine bude zabezpečovať námornú prepravu vozidla pri jeho premiestňovaní sa z jedného kontinentu na druhý.

GEFCO Čína premenovala joint venture GEFCO Hongtai na Dongfeng GEFCO
V dôsledku interných zmien a s cieľom posilniť svoj rozvoj v joint venture na čínskom automobilovom logistickom trhu, GEFCO Čína zmenila názov GEFCO Hongtai na Dongfeng GEFCO. Joint venture, ktorý založilo GEFCO a Dongfeng Hongtai v septembri 2008, riadi internú logistiku prevádzky Dongfeng Peugeot Citroën Automobile (DPCA) v meste Wuhan. Jej nový názov predstavil 16. októbra Yves Fargues, predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ spoločnosti GEFCO, ktorý zároveň oficiálne otvoril nový sklad s rozlohou 12 000 m2, čím sa celková skladovacia kapacita zvýšila na 37 000 m2.

GEFCO Rumunsko získalo najlepší rating v Bukurešti
Na 18. ročníku Top Bucharest Companies organizovaného v októbri Obchodnou a priemyselnou komorou sa GEFCO umiestnilo na prvom mieste v kategórii „doplnkové aktivity v preprave pre stredne veľké podniky“. GEFCO bolo ohodnotené ako najlepšia spoločnosť v tomto sektore na základe mnohých kritérií vrátane obratu, prevádzkového príjmu, efektívneho využívania ľudských zdrojov a pomeru pridanej hodnoty k priemernému počtu zamestnancov v roku 2010.

GEFCO na konferencii Priemysel a inovácie 2011 v Bulharsku
Gilles Cudia, marketingový riaditeľ pre východnú Európu GEFCO, sa zúčastnil medzinárodnej konferencie Priemysel a inovácie 2011, ktorá sa 17. a 18. novembra konala v Sofii v Bulharsku. V rámci modulu „Inteligentná komunikácia a preprava“, ktorého sa zúčastnil aj bulharský minister európskych fondov, predstavila spoločnosť GEFCO jednu z inovatív, vrátane multimodálneho projektu Vesoul-Caluga.