28. 2. 2012

 Electric Odyssey štartuje zo Štrasburgu

Dňa 11. februára vyštartovali dvaja dobrodruhovia, Xavier Degon a Antonin Guy, na vôbec prvé svetové turné v elektrickom vozidle zo sériovej výroby Electric Odyssey.
Pri príležitosti štartu tohto podujatia bola v Štrasburgu zorganizovaná akcia za účasti partnerov projektu vrátane GEFCO.
Starosta mesta Štrasburg pán Roland Ries a predstavitelia deviatich partnerov za prítomnosti pána Denis Igert, riaditeľ pre komunikáciu a ľudské zdroje skupiny GEFCO, hovorili o svojej účasti na tomto projekte. GEFCO zabezpečí námornú prepravu vozidla v spolupráci so spoločnosťou  NYKLine a taktiež vybaví colné a daňové formality pri pohybe vozidla z jednej krajiny do druhej. GEFCO v rámci projektu zapojí svoje pobočky v krajinách, cez ktoré bude  vozidlo prechádzať a bude koordinovať celú operáciu prostredníctvom svojej rozšírenej medzinárodnej siete.
Prvé krajiny trasy Electric Odyssey sú Belgicko a Holandsko, odkiaľ sa už prihlásilo viacero kandidátov s ponukou využiť ich vlastné elektrické zásuvky, z ktorých si toto dynamické duo bude môcť nabiť svoje vozidlo. Sledujte ich ako postupujú na stránke : www.electric-odyssey.com

GEFCO a Minsheng Shipping sa spájajú a formujú Shenzhen Minsheng GEFCO Logistics
Pri príležitosti podpisu zmluvy joint-venture medzi GEFCO a Minsheng Shipping, pobočky Minsheng Industrial group a logistického lídra v Číne sa dňa 5.januára konala slávnostná ceremónia. Prostredníctvom joint-venture nazvaného Shenzhen Minsheng GEFCO Logistics (SMGL), budú tieto dve spoločnosti zabezpečovať prepravu a logistické služby pre Chang’an PSA Automobile (CAPSA), spoločnosť vytvorenú skupinou PSA Peugeot Citroën a Chang’an Automobile Group v roku 2011.
Pán Christophe Poitrineau, riaditeľ GEFCO pre Východnú Áziu a Indiu bol menovaný do funkcie predsedu predstavenstva SMGL, zatiaľ čo výkonný riaditeľ Minsheng Shipping, pán Zhao Yuhang bol vymenovaný za jeho podpredsedu. SMGL je štvrtou spoločnosťou skupiny GEFCO v Číne, na trhu, na ktorom sa skupina pohybuje od roku 2003 prostredníctvom GEFCO Čína, GEFCO Hong Kong a Dongfeng GEFCO.

GEFCO Veľká Británia bola ocenená ako: “Najlepšia európska logistická spoločnosť za rok 2012” a “Najlepšia logistická spoločnosť automobilového priemyslu vo Veľkej Británii za rok 2012”
Britský inštitút Institute of Transport Management (ITM) odmenil GEFCO za svoje logistické služby najvyššej kvality, za výkonnosť a profitabilitu služieb v podobe dvoch ocenení: “Najlepšia európska logistická spoločnosť za rok 2012” a “Najlepšia logistická spoločnosť automobilového priemyslu vo Veľkej Británii za rok 2012”.
Akreditačný program ITM každý rok odmeňuje najlepšie profesionálne postupy prepravných a logistických spoločností. Pán Tristan Balayn, výkonný riaditeľ GEFCO Veľká Británia, uviedol: “Sme hrdí a veľmi šťastní, že sme získali tieto ocenenia. Sú dôkazom výnimočnej kvality služieb GEFCO, ktoré sa snažíme poskytovať svojim zákazníkom.  Touto cestou by som sa rád poďakoval všetkým našim zamestnancom, pretože práve vďaka ich zásluhe a mimoriadnej práci sme dosiahli toto vyznamenanie”.

GEFCO Slovakia podporuje mladých absolventov v logistických profesiách
GEFCO si je vedomé dôležitého postavenia logistického priemyslu na Slovensku, a preto sa od roku 2006 angažuje v programe s názvom “Logistika pre študentov” určeného na podporu mladých absolventov v logistických profesiách. Školenie, ako súčasť záväzku GEFCO o sociálnej zodpovednosti podnikov, má za cieľ podporiť rozvoj logistického sektoru na Slovensku.
Vzdelávací program sa skladá z teoretických lekcií a praktických workshopov realizovaných v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave a s Univerzitou v Žiline, pričom niektoré časti programu zabezpečuje GEFCO.
Študenti majú príležitosť otestovať svoje teoretické znalosti prostredníctvom návštev logistických centier napr. v Trnave, kde GEFCO zabezpečuje rôzne logistické služby ako sú preprava a logistika náhradných dielov, príprava nových vozidiel, skladovanie, colné a daňové zastúpenie