30. 3. 2012

 GEFCO zabezpečuje interkontinentálnu prepravu pre Electric Odyssey

Dobrodružstvo dvoch francúzskych inžinierov Xaviera Degon a Antonina Guy, ktorí sú s Electric Odyssey na cestách pokračuje a uskutočňujú svoju jedinečnú cestu okolo sveta. Trasa cez 17 krajín s elektrickým vozidlom Citroën C-Zero zvyšuje povedomie ľudí o tomto ekologickom spôsobe dopravy. Za pomoci približne dvadsiatich dobrovoľníkov, ktorí súhlasili so zabezpečením elektrických zásuviek na dobitie vozidla, tento tím dosiahol prvý symbolický míľnik 1000 kilometrov, čo predstavuje vzdialenosť medzi Štrasburgom, štartovacím bodom trasy a Rotterdamom.
Nasledujúcim bodom ich trasy je Amerika, kde budú čeliť výzve v podobe cesty dlhej 5000 kilometrov. Aby sa dvojica dostala z Európy na východné pobrežie Spojených štátov, spoliehajú sa na osobité skúsenosti spoločnosti GEFCO, jedného z deviatich sponzorov tohto projektu, ktorá zabezpečuje všetky operácie týkajúce sa prepravy vozidla. V spolupráci s NYKLine mala spoločnosť GEFCO na starosti prepravu cez Atlantický oceán z mesta Rotterdam, kde bolo vozidlo 20. februára naložené na kontajnerovú loď smerujúcu do Spojených štátov. GEFCO taktiež zabezpečilo všetky colné formality, využívajúc pritom overené odborné skúsenosti svojho interného oddelenia Colného a daňového zastúpenia. Očakáva sa, že cesta naprieč Severnou Amerikou bude trvať do polovice Apríla 2012.
Chcete sa dozvedieť kde sú dnes? Otvorte si internetovú stránku www.electric-odyssey.com

GEFCO Veľká Británia sa vďaka svojej odbornosti angažuje v zdravotníckom sektore
GEFCO Veľká Británia podpísalo zmluvu s HPC Healthline, hlavným dodávateľom ochranných pracovných odevov a infekčných ochranných prostriedkov. GEFCO prepravuje produkty HPC Healthline z ich odberných miest v Bourne a Peterborough do distribučných centier, predajní a lekárskych odbytísk s dodaním na nasledujúci deň v rámci celej krajiny.
GEFCO zabezpečuje pre HPC Healthline 24 hodinový rozvoz päť dní v týždni, s prepravou v priemere  300 paliet za týždeň. Spolupráca s GEFCO je dôkazom schopnosti prispôsobiť a priniesť odborné znalosti aj do oblastí mimo automobilovej logistiky, v sektore, v ktorom si spoločnosť už získala svoju celosvetovú reputáciu.

GEFCO Rumunsko nováčikom v leteckom sektore
GEFCO Rumunsko uskutočnilo špeciálnu transportnú operáciu v leteckom priemysle po prvýkrát koncom roka 2011 dopravením leteckého vybavenia vyrobeného firmou World Machinery Works z  Bacau, v Rumunsku do Paríža vo Francúzsku.
Na uskutočnenie tejto operácie, prepravy nákladu vážiaceho viac ako 200 ton, GEFCO Rumunsko zabezpečilo pre firmu World Machinery Works flotilu kamiónov. Na zabezpečenie bezpečného prevozu tohto vybavenia, sa GEFCO postaralo taktiež o eskortnú službu ušitú na mieru zákazníkovi počas celej cesty tohto transportu.
Prvá logistická zmluva pre letecký priemysel v Rumunsku deklaruje skúsenosti GEFCO pre tento priemysel.
Spolu s World Machinery Works, skupina GEFCO získava ďalšieho zákazníka z oblasti leteckého priemyslu, v ktorom sa už nachádzajú také spoločnosti ako Safran, Zodiac Aerospace, Latecoere, EADS a Dassault Aviation.

GEFCO Ukrajina otvára dve nové pobočky
V línii stratégie rozvoja, GEFCO Ukrajina otvorila dve pobočky v meste Ilichivsk, v regióne Odesa a v meste Kopylov, v regióne Kyjeva.
Obe pobočky sú v prevádzke od konca roka 2011 a majú strategickú polohu. Pobočka v Kopylov na juhozápade Ukrajiny sa využíva na uskladnenie a distribúciu vozidiel značiek Peugeot a Citroën po celej krajine. 
Sídlo v Ilichivsk je pri Čiernom mori, blízko hlavného prístavného mesta Odesa. Vynikajúca infraštruktúra zabezpečuje ľahký prístup prostredníctvom železničnej a cestnej prepravy do najväčších miest v krajine. Pobočka v Ilichivsk, situovaná v prístave umožňuje GEFCO rýchlo zareagovať na potreby svojich zákazníkov a poskytuje optimálnu kontrolu nad všetkými operáciami v prístave. V srdci tejto pobočky GEFCO riadi toky koncernu PSA Peugeot Citroën Ukrajina a Rusko a ponúka celú škálu služieb automobilovej logistiky tiež pre ostatných automobilových výrobcov.

Zamestnanci GEFCO Maďarsko podporujú dve charity
GEFCO Maďarsko a jeho zamestnanci odovzdali dary dvom charitatívnym organizáciám: Nadácii Menhely, ktorá pomáha bezdomovcom, a Asociácii Anyaoltalmazó, ktorá poskytuje pomoc matkám a ich deťom nachádzajúcim sa v zúfalej situácii. Tieto akcie sú prejavom záväzku GEFCO k sociálnej zodpovednosti, jednej z ich hlavných hodnôt.
Maďarská pobočka vyzvala zamestnancov k šľachetnosti, ktorí zozbierali šatstvo, obuv, jedlo, hračky a produkty pre bábätká na pomoc týmto dvom organizáciám.