11. 10. 2012

 SPOLOČNOSŤ CHEP POSILŇUJE VZŤAHY SO SPOLOČNOSŤOU P&G PROSTREDNÍCTVOM STRATEGICKEJ SPOLUPRÁCE V STREDNEJ A VÝCHODNEJ EURÓPE

Istanbul, 12. september 2012 – Spoločnosť CHEP, celosvetový líder v poskytovaní poolingových riešení v oblasti paliet a kontajnerov, s radosťou oznamuje, že Procter & Gamble (P&G), vedúca spoločnosť v oblasti rýchloobrátkového spotrebného tovaru, presunie jej zostávajúci obeh drevených paliet v ďalších siedmich krajinách strednej a východnej Európy do systému zberu paliet spoločnosti CHEP.

Strategická spolupráca sa týka Bulharska, Rumunska, Chorvátska, Srbska a troch pobaltských štátov – Estónska, Lotyšska a Litvy. Do týchto siedmich krajín strednej a východnej Európy spoločnosť CHEP ohlásila rozšírenie v novembri 2011 ako reakciu na požiadavky zákazníkov a plány jej rastu.

Spoločnosť P&G je členom klubu Fortune 500 a zároveň je najväčšou spoločnosťou zameriavajúcou sa na rýchloobrátkový spotrebný tovar na celom svete. Spoločnosť CHEP na základe zmluvy poskytne spoločnosti P&G približne 2 milióny presunov paliet ročne cez strednú a východnú Európu.

John Riley, viceprezident spoločnosti CHEP pre Global Accounts, povedal: „Už mnoho rokov máme so spoločnosťou P&G veľmi dobré vzťahy. Táto zmluva sa hodí do stratégie spoločnosti CHEP zameriavajúcej sa na poskytovanie širších skupín riešení v oblasti zberu paliet a rozširovania do nových oblastí ako reakcia na potreby jedného z našich najcennejších zákazníkov. Podľa mňa sa jedná o vynikajúci príklad vzájomného partnerstva“.

Spoločnosť CHEP podniká v strednej a východnej Európe od roku 1998 a za posledných päť rokov (do 30. júna 2012) vykazuje dvojciferný rast. Pred rozšírením v novembri 2011, spoločnosť CHEP podnikala už v Českej republike, Maďarsku, Grécku, Poľsku, Slovensku, Slovinsku a Turecku.

Prezident spoločnosti CHEP pre strednú a východnú Európu, Rodney Francis, uviedol: „Nadnárodné spoločnosti sa rozhodli presunúť ich obchodné aktivity do strednej a východnej Európy a využívať pri tom systém riadenia pohybu paliet spoločnosti CHEP. Tento systém spĺňa ich požiadavky na prevádzkovú efektívnosť a zníženie nákladov spôsobom, ktorý je šetrný k životnému prostrediu. Mnohé z týchto spoločností sa obrátili na CHEP, pretože mali problémy s neefektívnosťou a z toho vyplývajúcimi vysokými nákladmi v oblasti systému výmeny drevených paliet. Spoločnosť P&G je toho dobrým príkladom.”

O spoločnosti CHEP
CHEP je poprednou globálnou spoločnosťou v oblasti riešení riadených, vratných a opakovane použiteľných obalov, ktorá slúži mnohým najväčším spoločnostiam na svete v sektoroch, ako je napríklad spotrebiteľský tovar, čerstvé poľnohospodárske plodiny, nápoje a automobilový sektor. Služba spoločnosti CHEP je trvalo udržateľná z hľadiska životného prostredia a zvyšuje efektívnosť pre zákazníkov, pričom obmedzuje prevádzkové riziko a poškodenie produktov. Viac ako 7 000 zamestnancov spoločnosti CHEP a 285 miliónov paliet a kontajnerov ponúka bezkonkurenčné pokrytie a výnimočnú hodnotu za podpory viac ako 500 000 zákazníckych kontaktných miest v 49 štátoch. Do portfólia našich zákazníkov patria globálne spoločnosti a značky ako napríklad Procter & Gamble, Sysco, Kellogg's, Kraft, Nestlé, Ford a GM. Spoločnosť CHEP je súčasťou spoločnosti Brambles Limited. Ďalšie informácie nájdete na stránke www.chep.com.