30. 11. 2012

 GEFCO Slovensko riadi logistickú platformu spoločnosti PSA Peugeot Citroën v Trnave
GEFCO Slovensko od septembra riadi medzinárodnú logistickú platformu v Trnave s cieľom zvýšiť efektívnosť pri preprave automobilových dielov z Európy do výrobných prevádzok spoločnosti PSA Peugeot-Citroën v Južnej Amerike.
Slovenská pobočka GEFCO prepravuje automobilové diely vyrobené dodávateľmi spoločnosti PSA Peugeot-Citroën. Diely sú dodávané do skladu GEFCO v Trnave, blízko Bratislavy, následne sa balia do kontajnerov a prepravujú do prístavov v Hamburgu a Bremerhaven na severovýchode Nemecka. Odtiaľ sa prepravujú loďou každý týždeň do Brazílie a Argentíny.
„GEFCO Slovensko môže tieto služby úspešne zabezpečovať v platforme PLIT, pretože ponúkame riešenia, ktoré znižujú prepravné náklady. Na konci roku očakávame export 174 kontajnerov, čím by mal ich celkový počet do začiatku roku 2013 dosiahnuť 1 480,“ uviedla Jana Bačíková, manažérka Overseas GEFCO Slovensko.

GEFCO Nemecko rozširuje služby pre Portugalsko
GEFCO Nemecko zabezpečuje novú zbernú službu medzi mestom Gross-Gerau na juhozápade Nemecka a mestom Alverca na juhovýchode Portugalska.
Preprava po novej trase dopĺňa 140 liniek, prevádzkované ôsmimi strediskami Overland, je určená nákladnej kamiónovej preprave pre zákazníkov GEFCO Nemecko z chemického  sektora.  Prevádzka GEFCO Gross-Gerau vlastní certifikát európskeho systému na hodnotenie bezpečnosti a kvality (SQAS) a teda spĺňa normy požadované na prepravu chemických výrobkov.
Tovar je distribuovaný z prevádzky Gross-Gerau každý utorok a štvrtok v týždni a do Alverca, na severe Lisabonu, je doručený v priebehu 48 hodín. Tovar z Nemecka, ktorý je určený pre Portugalsko sa skladuje v hlavnom sklade v Alverca s rozlohou 3 800 m?. Tento sklad je tranzitným miestom pre dve ďalšie prevádzky v meste Pombalo a Porto.
„Nový tok posilňuje našu ponuku služieb Overland, ktorá je v súčasnosti najpopulárnejšou v Nemecku,“ uviedol Abel Lamé, generálny riaditeľ GEFCO Nemecko. „Nemecko je druhým najväčším obchodným partnerom Portugalska, preto je ponuka služieb medzi týmito dvoma krajinami rozsiahlejšia.“

GEFCO Rumunsko získalo ocenenie logistický operátor roka
GEFCO Rumunsko bolo na podujatí Gala Tranzit, ktoré sa konalo 20. októbra v meste Cluj-Napoca na severovýchode Rumunska, udelená cena „Najefektívnejší logistický poskytovateľ v Rumunsku.” GEFCO získalo toto prestížne ocenenie už po druhýkrát za sebou a svedčí o úspechu GEFCO na logistickom a prepravnom trhu v Rumunsku.
Slávnostného odovzdávania cien sa zúčastnil Toga Oran, manažér predaja a marketingu GEFCO Rumunsko, ktorý sa zaradil medzi desiatich najlepších logistických manažérov v Rumunsku.

GEFCO Čína a Šanghajský inštitút zahraničného obchodu sa zaviazali školiť novú generáciu profesionálov
GEFCO Čína bude podporovať Šanghajský inštitút zahraničného obchodu (Shanghai Institute of Foreign Trade (SIFT)) s cieľom zlepšenia výučby študentov SIFT v oblasti logistiky a zlepšenia kompetencií jej zamestnancov. GEFCO Čína ponúkne študentom inštitútu prax, kde sa budú môcť oboznámiť s pracovným prostredím v globálnej prepravnej spoločnosti akou je GEFCO. Zároveň bude organizovať aj semináre pre absolventov, ktorí chcú svoju kariéru rozvíjať v logistickom sektore.
SIFT otvorí dvere zamestnancom GEFCO Čína a umožní im zúčastniť sa profesionálnych školení organizovaných profesormi inštitútu. „Veľmi sa tešíme, že táto spolupráca prináša študentom možnosti rozvíjať ich kariéru v logistickom sektore,“ uviedol Andrea Ambrogio, generálny riaditeľ GEFCO Čína.
Podpora mladých talentov je neoddeliteľnou súčasťou politiky skupiny GEFCO zameranej na sociálnu zodpovednosť. GEFCO spolupracuje na celom svete s akademickými inštitútmi, aby študentom a svojim zamestnancom poskytovala zdroje potrebné na dosiahnutie ich profesionálnych cieľov.