7. 2. 2013

 Coca Cola Casbega spolupracuje so spoločnosťou CHEP na odstránenízbytočných nákladov dodávateľského reťazca.

Produkcia nápojov a potravín prechádza po celom svete neistými časmi, kedy sú zákazníci opatrnejší pri rozhodovaní, čo kúpiť. To má dopad na výsledky výrobcov, čo znamená, že výrobcovia sa viac než kedykoľvek predtým zaujímajú o odstránenie zbytočných nákladovdodávateľských reťazcov s úsilím zvýšiť efektívnosť svojej prevádzky. Casbega,  jedna z popredných spoločností, ktoré stáčajú do fliaš Coca-Colu,  sa zamerala na to, ako zlepšiť a zjednodušiť svoje logistické procesy. Zistila, že je možné dosiahnuť podstatnú úsporu času a nákladov presunom zo systému výmeny bielych paliet na poolingový systém riadený spoločnosťou CHEP.
Bez správy a výdavkov za používanie bielych paliet Casbega je teraz schopná zaručiť konzistentnú dodávku svojich produktov na kvalitných paletách. Je to preto, že spoločnosť CHEP kontroluje a opravuje svoje palety vždy, keď sa tieto vrátia do servisného centra
José María Sánchez, riaditeľ pre priemysel a logistiku spoločnosti Casbega popisuje dôležitosť tejto záruky kvality: "Vždy sa snažíme byť lídrom v kvalite a dokonalosti podnikania. Našou snahou je poskytovať cenovo úsporné logistické riešenia,preto nás spolupráca so spoločnosťou CHEP veľmi teší. Palety, ktoré poskytuje spoločnosť CHEP sú omnoho kvalitnejšie než biele drevené palety čo nám umožňuje optimalizovať dodávateľský reťazec."
Vysoká kvalita a odolnosť CHEP paliet má tak isto priamy dopad na výrobu v spoločnosti Casbega. "Naše linkové a paletizačné postupy sú plne automatizované, takže palety musia mať najvyššiu kvalitu, aby sa tak predišlo prerušeniu výroby", pokračuje José María Sánchez. "Robustnosť paliet CHEP je dôležitá pre efektívnosť a bezpečnosť našich procesov. V spolupráci s CHEP sme zaviedli opatrenia, ktorepredchádzajú nehodám a úrazom vo výrobe a tak minimalizujú množstvopoškodených a nepredajných výrobkov."

Spoločnosť CHEP zohráva dôležitú úlohu pri zabezpečení paliet v požadovanom čase,  to znamená že Casbega vždy vybaví všetky svoje objednávky načas. Spoločnosť Casbega stáča do fliaš 275 rôznych nápojov a udržuje dostatočnú zásobu na plnenie objednávok 8-10 dní dopredu.Objednávky zákazníkov sa prijímajú  do 17:00 hod, s garantovanou dodávkou ďalší deň od 6:00 hod. ráno. A preto je mimoriadne dôležité, aby mala spoločnosť k dispozicii potrebné množstvo paliet v požadovanom čase, presplnenie všetkýchsvojich záväzkov. Pružnosť a rozsah služiebCHEP znamená, že spoločnosť Casbega nikdy nebude trpieť zbytočnými prieťahmi.
Pre spoločnosť Casbega je dôležité pracovať udržateľným spôsobom. Poolingový systém spoločnosti CHEP je udržateľný, pretože je založený na opätovnom použití, renovácii a recyklácii paliet. Tým, že spoločnosť Casbega opustila systém bielych paliet, poolingový systém CHEP umožnil zníženie množstva obalov určených na skládku. Spoločnosť CHEP zaručuje, že drevopoužité naCHEP palety pochádza z udržateľných zdrojov.
José María Sánchez uzatvára: "Naším trvalým záujmom je ochrana životného prostredia, to znamená, že  počas fľašovania sa snažíme eliminovať odpad vrámci celého výrobného procesu. Najväčším prínosom v oblasti paletového hospodárstva je minimalizácia spotrebovaného dreva, ktoré používame, vďaka opakovanému používaniu CHEP paliet v našom dodávateľskom reťazci."