28. 3. 2013

 Vďaka spolupráci medzi Mercurio Pallia a FIAT, GEFCO strategicky rastie na indickom trhu
Spoločnosť Mercurio Pallia, člen skupiny GEFCO, posilňuje svoju odbornosť v rámci 3PL na indickom trhu prostredníctvom služieb s pridanou hodnotou v oblasti správy skladových priestorov. Tento najmodernejší sklad s rozlohou 5 hektárov a kapacitou 2 000 vozidiel v Ranjangaone, Pune, navrhla a postavila spoločnosť Mercurio Pallia pre skupinu FIAT Group Automobiles India v súlade so všetkými bezpečnostnými predpismi a požiadavkami pre životné prostredie skupiny FIAT. Mercurio Pallia bude riadiť moderné, špičkové distribučné zariadenie a poskytovať odborné znalosti spoločnosti GEFCO v oblasti distribučnej automobilovej logistiky a skladového manažementu, čím pomôže FIAT dosiahnuť ciele stanovené pre indický trh.
Skladová plocha pozostáva zo skladových priestorov s betónovou dlažbou, oddeleného nakladacieho priestoru, systému na zber vody s odvodňovaním dažďovej vody, čističky a špičkového PDI strediska na dôkladné kontroly pred naložením vozidiel na distribúciu.

GEFCO Baltic oslavuje piate výročie
14. februára sa v Rige konali mediálne raňajky v súvislosti s piatym výročím GEFCO Baltic. Vo svojom prejave pre novinárov William Le Clere, výkonný riaditeľ pobočky, vyzdvihol potenciál regiónu: „Sme si vedomí, že oblasť logistiky v Lotyšsku a pobaltských štátoch má veľký potenciál. Vďaka ich geografickej polohe je prepravný trh kľúčový. Operátor ako GEFCO musí využiť príležitosti na rast.“
Za svoju päťročnú existenciu GEFCO Baltic nepretržite rástlo. V roku 2012 výrazne rozšírilo svoje aktivity v oblasti multimodálnej prepravy, hlavne smerom do strednej Ázie. Príjmy z lodnej a leteckej prepravy 2,5-násobne prevýšili príjmy z roku 2011, zatiaľ čo využitie cestnej prepravy vzrástlo o 12,3 %.

GEFCO Taliansko reaguje na nárast prepravy medzi Tuniskom a Európou
V januári 2013 spustil GEFCO Taliansko integrovanú zbernú trasu spájajúcu Taliansko priamo s Tuniskom cez janovský prístav. Táto týždenná linka odchádza každý piatok z Janova do Radesu a každú sobotu z Radesu do Janova.
Nová linka je reakciou na prudký nárast prepravy do Tuniska, kde investujúce spoločnosti vyžadujú celý rad logistických služieb. Daniele Riva, manažér pre rozvoj obchodu v GEFCO Italy, hovorí o pridanej hodnote tejto služby: „Jednou z našich silných stránok je naša schopnosť splniť požiadavky zákazníkov, prispôsobiť sa ich potrebám a priniesť na mieru šité riešenia. Naším cieľom je byť čoraz viac konkurencieschopným a ako preferovaný partner pre medzinárodný rozvoj zároveň poskytovať túto novú integrovanú službu novým zákazníkom.“

GEFCO expanduje v Bulharsku a Rusku
Vo februári otvorilo GEFCO Bulharsko nový sklad vo Varne, v meste na východe krajiny. Pod vedením Sašu Dončeva bude tento druhý sklad poskytovať logistické služby špičkovej kvality a konsolidovať prítomnosť GEFCO na trhu. GEFCO naďalej pokračuje v raste v rámci regiónu a zároveň jeho prítomnosť na brehoch Čierneho mora posilní služby lodnej prepravy. Aleksander Raczynski, výkonný riaditeľ GEFCO Bulharsko, uviedol: „GEFCO bolo vždy všímavé voči potrebám svojich zákazníkov a zároveň s celosvetovým pokrytím sa prispôsobuje špecifikám jednotlivých trhov. V tomto novom zariadení vo Varne bude GEFCO Bulharsko schopné rýchlo splniť všetky požiadavky na služby na odbornej úrovni.
V Rusku otvorilo GEFCO sklad v Togliatti v oblasti Samara, čím sa počet prevádzok skupiny rozrástol na sedem. GEFCO Rusko poskytuje služby predovšetkým pre automobilový sektor a posilňuje svoju pozíciu na ruskom trhu vďaka novým a inovatívnym ponukám, akými sú just-in-time doručovanie a služby pre zákazníkov v automobilovom priemysle. GEFCO dohliada na všetky operácie vo výrobnom závode, čím zaručuje hladký chod a kontinuálnu reaktivitu za účelom eliminácie akýchkoľvek rizík prerušenia zásobovacieho reťazca. Sklad v Togliatti už spolupracuje so známymi spoločnosťami v tomto sektore ako Faurecia Seating, Valeo a Gestamp.

GEFCO Rakúsko upravuje vozový park ELK
Skupina ELK, európsky líder vo výrobe montovaných domov so sídlom v Schremse v Dolnom Rakúsku podpísala so GEFCO Rakúsko zmluvu na úpravu 60 dodávkových vozidiel Peugeot Boxer L4H3, ktoré tvoria ich vozový park. Pobočka zrealizuje túto prácu vo svojej prevádzke v Schwertbergu v Hornom Rakúsku. Táto zmluva, prvá medzi týmito dvomi spoločnosťami, poukazuje na veľký rozsah služieb GEFCO, ktoré zahŕňajú služby s pridanou hodnotou, akými sú úprava komerčných vozidiel a údržba jazdených vozidiel.