19. 6. 2013

 Prologis Park Praha – Úžice zaujalEuro Pool System CZ
Zákazník podpisuje novú nájomnú zmluvu na 15 rokov a 13 100 metrov štvorcových
VARŠAVA – 19. júna 2013 - Prologis, Inc., vedúci globálny vlastník, prevádzkovateľ a developer industriálnych nehnuteľností, dnes oznámil podpis novej nájomnej zmluvy so spoločnosťou Euro Pool System CZ na 13 100 metrov štvorcovýchv Prologis Parku Praha – Úžice.
Euro Pool System,vedúci poskytovateľ logistických služieb v segmente vratných a opakovane použiteľných obalov, bude využívať budovu číslo 1,aby pomohol svojim klientom optimalizovať ich logistické operácie, znižovať náklady a urýchliť doručenie ich zásielok.
„Vítame Euro Pool System CZ v Prologis ParkuPraha – Úžice a sme potešení, že nám zverili svoje skladovacie potreby na najbližších 15 rokov“,povedal Marek Muller, riaditeľ rozvojaa leasingu spoločnosti Prologis preČeskú republiku. „Tento stupeň dôvery je odmenou pre tím úžického parku a potvrdzuje, že naše zameranie na poskytovanie najvyššej kvality služieb sa vypláca.“
S touto najnovšou transakciou je Prologis Park Praha - Úžice zaplnený na 94,1%.
Prologis Park Praha - Úžice je modernýlogistický park situovaný severne od Prahy na hlavnom ťahu do Nemecka. Park pozostáva zoštyroch budov s celkovourozlohou viac ako 97 000 metrov štvorcových. Pri plnej zastavanosti môže obsiahnuť až sedem budov s celkovou rozlohou takmer 170 000 metrovštvorcových distribučných priestorov najvyššej kvality.
Úžický park je prvým trvaloudržateľným distribučným centrom v strednej a východnej Európe, ktoré využíva štandardy vzduchotesnosti znižujúce energetické náklady, energeticky úsporný systém osvetlenia a zberňu dažďovej vody používanú na zavlažovanie pôdy a čistenie fasád.
S portfóliom šiestich distribučných parkov obsahujúcich 27 budov s celkovou plochou 633 000 metrov štvorcových je Prologis jedným z vedúcich prevádzkovateľov distribučných zariadení  v Českej republike (k 31. marcu 2013).