20. 6. 2013

 DACHSER spustil projekt Most medzi svetlom a tmou
Medzinárodná logistická spoločnosť DACHSER Slovakia zahájila projekt Most medzi svetlom a tmou a podala tak pomocnú ruku nevidiacim a slabozrakým deťom. Naviazala spoluprácu so základnou školou na Svrčej ulici v Bratislave a ako prvý krok projektu usporiadala pre deti interaktívnu prehliadku Bratislavy.
Pre hendikepované deti zo základnej školy a pre deti svojich zamestnancov pripravila spoločnosť DACHSER interaktívnu prehliadku Bratislavy, počas ktorej mohli hlavné mesto spoznávať pomocou iných zmyslov – hmatom, sluchom, čuchom a chuťou. Vidiace deti si zase vyskúšali, aké to je vnímať svet so zaviazanými očami a ako sa starať o kamaráta so zrakovým postihnutím. Nevidiace deti sa okrem zážitkovej prehliadky navyše mohli učiť aj pravidlám bezpečnej chôdze so slepeckými palicami v rušných bratislavských uliciach.
Cieľom projektu Most medzi svetlom a tmou je dlhodobá podpora detí so zrakovým handicapom a ich integrácia do spoločnosti. Na najbližšie obdobie organizátori pripravujú osvetové akcie pre širokú verejnosť i priamu podporu nevidiacich a slabozrakých detí v ich bežnom živote.
„Sme komerčná spoločnosť, ktorá stojí na ľudských základoch a udržateľný rozvoj má pre nás vysokú prioritu,“ hovorí Ing. Roman Stoličný, Managing Director a člen predstavenstva DACHSER Slovakia a.s. „Preto považujeme za veľmi dôležité podporovať v rozvoji aj tých, ktorí v živote zatiaľ nemali toľko šťastia. Tiež si myslíme, že ak sa zdravé deti už v mladosti naučia, ako sa ku svojim kamarátom so zrakovým postihnutím správať, prispeje to k lepšiemu pochopeniu a integrácii ľudí s postihnutím naprieč všetkými generáciami,“ dodáva Roman Stoličný.
Celá akcia sa niesla v duchu myšlienky voľného pohybu pre každého a práve preto spoločnosť Dachser projekt podporila. Pohyb je jedných z hlavných atribútov logistiky, preto sa pomoc týmto deťom k zlepšeniu ich pohybových a orientačných možností stala pre Dachser novou výzvou. Firma sa týmto projektom snaží tiež poukázať na bezpečné správanie sa detí na uliciach a na to, že aj ľudia so zrakovým handicapom môžu žiť plným spoločenským a kultúrnym životom. Interaktívnej prehliadky mesta sa zúčastnilo 22 detí, ktorým organizátori sprostredkovali jedinečný zážitok a skúsenosť, že poznávať svet je možné mnohými spôsobmi.