21. 6. 2013

 Prologis postaví budovu na mieru s rozlohou35 000 metrov štvorcovýchv Poľsku

Projekt je štvrtou stavbou na mieru v Prologis Parku Wroclaw V za posledných 24 mesiacov
VARŠAVA (21. júna 2013)– Prologis, Inc. (NYSE: PLD), vedúci globálny vlastník, prevádzkovateľ a developer industriálnych nehnuteľností, dnes oznámil podpis zmluvy na vybudovanie skladu na mieru pre poľského maloobchodníkaEko Holding s rozlohou34 931 metrov štvorcových. Maklérom transakcie bola v mene Eko Holding společnosť Colliers International.
Nová budova je umiestnená v Prologis Parku Wroclaw V a prilieha k obchvatu mesta. Prostredníctvom križovatky Wroclaw Bielany má jednoduché spojenie s ďalšími hlavnými cestami v krajine. Park s celkovou rozlohou70 hektárov bude teraz ponúkať celkom viac než 290 000 metrov štvorcovýchlogistických priestorov triedy A. Po dokončení stavby ju Prologis prihlási na certifikáciu BREEAM.
Budova je štvrtým projektom na mieru za posledné menej ako dva roky a nasleduje po zmluvách so spoločnosťami Tradis, UPM Raflatec a s veľko- a maloobchodníkom s elektronikou.
„Konsolidácia dodávateľského reťazca a rapídny nárast počtu spotrebiteľov aj naďalej poháňajú dopredu dopyt po logistickej infraštruktúre v strednej Európe.,“ povedalBen Bannatyne, riaditeľ spoločnosti Prologis pre strednú a východnú Európu a dodal: „V rámci našej rastovej stratégie sa teda zameriavame na klientov z oblasti e-commerce, posledná transakcia je dôkazom úspechu tohto prístupu.“
Prologis je najväčším vlastníkom a prevádzkovateľom industriálnych nehnuteľností v Poľsku s portfóliom s celkovou rozlohou viacako 1,9 milióna metrov štvorcových.