28. 6. 2013

 GEFCO Brazília otvorilo strategickú prevádzku s automobilovými dielmi
GEFCO Brazília otvára novú prevádzku v Contageme v štáte Minas Gerais v juhovýchodnej časti krajiny, čím si získava podiel na rýchlo sa rozvíjajúcom trhu: na trhu s náhradnými dielmi.
Prevádzka sa nachádza v dôležitom ekonomickom uzle Brazílie, do ktorého patrí Sao Paulo, Rio de Janeiro a južná časť Minas Gerais a vznikla za účelom podpory aktivít v tejto oblasti, obzvlášť v oblasti vystavovania daňových dokladov pre automobilové diely. Nová skladová kapacita bude taktiež riadiť dodávku náhradných dielov pre závody skupiny PSA Peugeot Citroën, ktoré sa nachádzajú v Argentíne. Diely sú prepravované do distribučného centra GEFCO v Barueri v štáte S?o Paulo, odkiaľ sa následne distribuujú predajcom v celej Brazílii.
„Otvorenie tohto nového skladu je pre GEFCO strategickým krokom, ktorý dáva skupine veľké príležitosti pre rozvoj podnikania a tiež možnosť rozšíriť svoje portfólio zákazníkov. Ďalšou fázou bude prepojenie s vyhradenou platformou tak, aby sme mohli poskytnúť našim partnerom stále komplexné riešenie,“ uviedol  Wagner Carvalho, manažér prevádzky Contagem.

GEFCO Francúzsko privítalo čínsku logistickú federáciu
Dňa 10. júna 2013 logistická prevádzka GEFCO v Survilliers v parížskom regióne otvorila brány delegácii zloženej z riaditeľov spoločností a členov CFLP (Čínska federácia logistiky a nákupu). Táto federácia sa zameriava na rozvoj medzinárodnej spolupráce.
Philippe Douay, manažér prevádzky, predstavil aktivity skupiny GEFCO a taktiež platformy. Delegácia podnikateľov následne absolvovala prehliadku prevádzky s rozlohou 30 000 m2 a jej jednotlivých úsekov: príjem automobilových dielov, príprava objednávok pre elektroniku, spotrebný tovar,  balenie/prebaľovanie kontajnerov a skladovanie.
„Tento druh podujatia je ideálnou príležitosťou na podporu aktivít GEFCO v oblasti logistiky a služieb s veľkou pridanou hodnotou v zahraničí," uviedol Philippe Douay. GEFCO má v regióne Ile-de-France 3 logistické strediská s celkovou rozlohou 65 000 m?.

GEFCO Španielsko - nový logistický partner Volkswagen Audi
GEFCO po svojom dvadsaťpäťročnom pôsobení na španielskom trhu posilňuje svoju vedúcu pozíciu logistickej skupiny v oblasti automobilového priemyslu. Pobočka podpísala trojročnú spoluprácu so spoločnosťou Volkswagen Audi Španielsko na zabezpečenie logistiky hotových vozidiel značiek Volkswagen, Audi a Škoda a ich distribúciu na východe Španielska. GEFCO prepraví ročne 31 000 vozidiel zo skladu Volkswagen v Barcelone k výhradným predajcom v Katalánsku, Valencii, Murcii a Albacete.
„Spolupráca s vedúcou spoločnosťou v automobilovom sektore, akou je Volkswagen Audi Španielsko je dôležitým uznaním našej odbornosti a výkonnosti. GEFCO ponúka širokú škálu služieb a riešení, ktoré spĺňajú všetky požiadavky výrobcu v rámci kvality, inovácie, environmentálnej politiky, flexibility a dodržiavania termínov. Táto odbornosť nás odlišuje,“ uviedol Thierry Shemith, riaditeľ FVL (logistika hotových vozidiel) GEFCO Španielsko.

GEFCO Turecko predĺžilo zmluvu s Honda Motor
Spoločnosť Honda Motor opäť vkladá dôveru do rúk tureckej pobočky GEFCO, výsledkom čoho je predĺženie spolupráce na ďalšie dva roky. Vďaka svojim skúsenostiam v logistickom inžinierstve sa GEFCO stalo kľúčovým hráčom v logistike motocyklov. Skupina vyvíja schémy prispôsobené malým objemom akými sú motocykle a zabezpečuje tak optimálnu reaktivitu a flexibilitu.
Pobočka riadi distribúciu motocyklov japonského výrobcu v Turecku. So skladom v závode Honda v Gebze, približne 40 km od Istanbulu, GEFCO zodpovedá za prepravu k 42 predajcom v 21 tureckých mestách. Prvý rok GEFCO prepraví približne 39 000 motocyklov Honda a tento objem by mal v priebehu druhého roku rásť.
„Musíme využívať určené zdroje a odbornosť na riadenie prepravy týchto vozidiel, keďže sú menšie než klasické. Predĺženie spolupráce potvrdilo, že náš partner Honda ocenil našu odbornosť. Sme nadšení, že môžeme poskytovať naše služby s pridanou hodnotou ešte ďalšie dva roky,“ uviedol Fulvio Villa, výkonný riaditeľ GEFCO Turecko.

GEFCO Slovensko - partner v oblasti ekologickej inovácie
GEFCO Slovensko je oficiálnym sponzorom STUBA Green Team - tímu študentov, ktorí vyvíjajú elektrické motory pre závodné vozidlá. Tento projekt je v súlade so záväzkom GEFCO v oblasti trvalo udržateľného rozvoja a ochrany životného prostredia.
GEFCO považuje trvalo udržateľný rozvoj za zdroj pokroku. Preto sme si stanovili ciele so zameraním sa na ochranu prírodných zdrojov, čo zahŕňa sledovanie ich využívania za účelom zníženia vplyvu našich aktivít na životné prostredie. Sme radi, že môžeme prispieť k rozvoju miestnych komunít a taktiež môžeme podporovať mladých talentovaných slovenských študentov, ktorí venujú svoj čas a energiu rozvoju elektrických systémov, ktoré budú kľúčovým riešením pre ochranu životného prostredia v budúcnosti,“ uviedol Tomáš Horváth, obchodný a marketingový riaditeľ GEFCO Slovensko.
STUBA Green Team sa pravidelne zúčastňuje na súťažiach. Po minuloročnom 4. mieste  na okruhu v Katalánsku v kategórii autokros bude v roku 2013 súťažiť na okruhoch F1 v Českej republike, Maďarsku a vo Veľkej Británii.