26. 7. 2013

 GEFCO Rumunsko a GEFCO Rusko – uznávaní partneri v oblasti logistiky

Dňa 19. júna 2013 zorganizovalo GEFCO Rumunsko v Bukurešti konferenciu na tému Logistika – kľúčový faktor v obchode s Ruskom. Konferencia bola organizovaná v spolupráci s GEFCO Rusko, Obchodnou a priemyselnou komorou Ruskej federácie a Rumunskou obchodnou a priemyselnou komorou. Účastníci konferencie, Christophe De Korver, generálny riaditeľ GEFCO Rumunsko, a Igor Aljušin, riaditeľ pre colné a daňové otázky GEFCO Rusko, ako aj zástupcovia obchodnej komory a veľvyslanectva Ruskej federácie v Rumunsku hovorili na tému bilaterálnych obchodných vzťahov medzi Rumunskom a Ruskom a prezentovali svoje názory na vyhliadky rastu GEFCO v regióne:
„Jednou zo silných stránok GEFCO je jeho globálna prítomnosť, predovšetkým v oblastiach strednej a východnej Európy, Strednej Ázie a Stredného východu, ktoré sú pre našu skupinu strategické. GEFCO Rumunsko implementuje od roku 2008 bohaté skúsenosti a odbornosť v oblasti prepravných tokov smerujúce do Ruska a späť, v rámci ktorých riadi všetky aspekty prepravného procesu. Vďaka podpore GEFCO Rusko, ktorá je uznávaným odborníkom na logistiku a colné procesy, je GEFCO Rumunsko schopné poskytovať komplexné služby a konkurencieschopné riešenia pre zákazníkov, ktorí majú obchodné vzťahy s Ruskom,“ uviedol Christophe De Korver

GEFCO Rusko otvára druhú prevádzku špecializovanú na dodávku vozidiel cez prístav Novorosijsk
GEFCO Rusko otvorilo druhú prevádzku, ktorá je určená na dodávku vozidiel prichádzajúcich z Európy a Ázie cez komerčný prístav Novorosijsk. Nové centrum s rozlohou 12 000 m2 bude zákazníkom poskytovať týždennú zásielkovú službu pre vozidlá a náhradné diely. Jedná sa o efektívnu alternatívu tradičnej morskej nákladnej prepravy cez Petrohrad a ukrajinský Iličevsk, ktorá umožní výrobcom automobilov znižovať logistické náklady a zároveň optimalizovať dodacie lehoty. Nová prevádzka GEFCO v Novorosijsku bude zodpovedná za riadenie tovaru, colné vybavenie a skladovanie vozidiel v termináloch prístavu NCSP (Komerčný morský prístav Novorosijsk). GEFCO a NCSP taktiež plánujú v blízkej budúcnosti vybudovať v Novorosijsku infraštruktúru Ro-Ro.
Otvorenie tohto nového logistického centra pre automobily sa konalo v čase, keď do prístavu zavítala loď Neptune Odyssey, jedno z najväčších plavidiel Ro-Ro na prepravu vozidiel, ktoré kedy kotvili v novorosijskom prístave. Loď priviezla plný/čiastočný náklad vozidiel PSA (Citroën C-Elysée, Peugeot 301, Peugeot Partner a Citroën Berlingo) zo španielskeho prístavu Vigo. GEFCO si za svojho partnera pre manipuláciu s nákladom PSA prichádzajúcim do novorosijského prístavu vybrala firmu TMBC Logistics Ltd/Novorosijsk.

GEFCO Čína otvára novú pobočku v Šenzene
GEFCO Čína v rámci svojho rozširovania v Číne oznámilo, že otvára novú pobočku v meste Šenzen na juhu krajiny. Vďaka mimoriadnym odborným skúsenostiam bude môcť GEFCO poskytovať optimálne logistické služby pre zákazníkov, ktorí pôsobia v rôznych odvetviach, ako je automobilový priemysel a elektronika. Zákazníci budú môcť využiť komplexné logistické služby v rámci celého dodávateľského reťazca: leteckú, lodnú, cestnú a železničnú prepravnú službu door-to-door, komplexný systém zásobovania, skladové riešenia a komplexné logistické služby na vstupe i výstupe.
Otvorením novej pobočky v Šenzene GEFCO Čína posilnilo svoju prítomnosť v južnej časti krajiny a v súčasnosti pôsobí v deviatich veľkých čínskych mestách. „Južná Čína je z hospodárskeho hľadiska jedným z najdynamickejších regiónov. Zároveň je jedným z najvyspelejších trhov, pokiaľ ide o rozvoj automobilového a elektronického priemyslu. Otvorenie novej pobočky v tejto oblasti predstavuje veľký krok pre našu stratégiu rozvoja v Číne,“ uviedol Andrea Ambrogio, Generálny riaditeľ GEFCO Čína.
Tržby GEFCO Čína za prvý štvrťrok 2013 sa oproti minulému roku zvýšili o 45 %.

GEFCO Brazília - nové partnerstvo s Mexikom a Spojenými arabskými emirátmi
GEFCO Brazília uzavrelo so spoločnosťou Honda zmluvu na zabezpečenie vývozu motocyklov na Jamajku, Haiti, do Maroka a Guyany. V súčasnosti je zodpovedná aj za prepravu vozidiel do Spojených arabských emirátov, kde GEFCO nedávno založilo dcérsku spoločnosť. Toto partnerstvo, ako aj prejavená dôvera Honda, poukazujú na odbornosť skupiny GEFCO v oblasti prepravy dvojkolesových vozidiel.
GEFCO v Brazílii taktiež podpísalo zmluvu s výrobcom priemyselných vozidiel MAN (Latinská Amerika), pre ktorého bude zabezpečovať vývoz do Mexika. GEFCO Brazília prvýkrát využije Completely Knock-Down (CKD), metóda nákladov, ktoré obsahujú všetky náhradné diely potrebné na montáž vozidiel.
GEFCO je zodpovedné za prepravu kontajnerov obsahujúcich diely nákladných vozidiel z prístavu v Rio de Janeiro do strediska spoločnosti MAN v prístave Vera Cruz. GEFCO Brazília bude asistovať mexická dcérska spoločnosť koncernu, ktorá bola založená prednedávnom.