2. 9. 2013

 P3 odovzdala moderné logistické centrum spoločnosti Yusen Logistics

Bratislava, 2. septembra 2013
– Zástupcovia globálnej špedičnej a logistickej spoločnosti Yusen Logistics dnes prestrihli symbolickú pásku a oficiálne tak otvorili nové, na mieru postavené logistické centrum (tzv. BTS, Build-To-Suit) s veľkosťou 20 000 m2. To vo svojom logistickom areáli PointPark Prague D1 vybudoval popredný európsky správca a developer nehnuteľností spoločnosť PointPark Properties (P3).
Výkonný riaditeľ Yusen Logistics (Czech) s.r.o. Michal Peter v tejto súvislosti uviedol: „Tieto nové priestory predstavujú kľúčový prírastok do globálnej distribučnej siete Yusen Logistics a umožnia nám lepšie uspokojovať potreby našich zákazníkov v strednej a východnej Európe. Spoločnosť P3 s nami na tomto projekte úzko spolupracovala a bez ohľadu na striktný časový plán nám včas odovzdala prvotriedne priestory, ktoré presne zodpovedajú našim požiadavkám.“
Yusen Logistics ponúka komplexné služby v oblasti leteckej a námornej dopravy a kontraktnej logistiky z viac ako 400 miest v 37 krajinách po celom svete. Novootvorený objekt v areáli PointPark Prague D1 významne posilní pôsobnosť spoločnosti nielen v Českej republike, ale aj v ostatných krajinách strednej Európy.
Logistická hala s veľkosťou 20 000 m2 bola plne prispôsobená požiadavkám spoločnosti Yusen Logistics a zahŕňa centrálny sklad a cross dock s tridsiatimi nakladacími rampami a štyrmi priamymi vjazdmi. Okrem toho disponuje zvýšeným počtom svetlíkov, moderným inteligentným osvetlením a kancelárskymi priestormi s rozlohou cca 1 000 m2. Výstavba objektu sa začala v januári tohto roku a bola dokončená v júni, dva týždne pred plánovaným termínom. Potom bola zahájená špecializovaná úprava vnútorných priestorov a fáza testovania.
„Yusen Logistics sa teraz pripája k popredným logistickým spoločnostiam, ktoré sa rozhodli zvoliť si ako svoje centrum v strednej a východnej Európe práve PointPark Prague D1. Projekt bol realizovaný nielen vďaka spoločnému úsiliu tímu z P3 a Yusen Logistics, ale taktiež vďaka pomoci našich dlhodobých partnerov, stavebnej firme Strabag a financujúcej banke UniCredit Bank, ktorí sa na projekte podieľali už od fázy jeho plánovania. Dokončením tohto projektu pre Yusen Logistics dosiahol PointPark Prague D1 takmer plnú obsadenosť,“ dodal výkonný riaditeľ P3 pre Českú republiku a Slovensko Peter Bečár.
Miera neobsadenosti areálu PointPark Prague D1, ktorý sa nachádza na exite 15 diaľnice D1 (Praha – Brno – Bratislava) neďaleko Strančic, asi 15 minút od centra Prahy, totiž teraz dosahuje iba 3 %. Spoločnosť P3 však získala povolenie realizovať v danej lokalite ďalšiu výstavbu s rozlohou 20 000 m2.