4. 9. 2013

 GEFCO zefektívňuje ponuku pozemnej prepravy zavedením systému CADIS od Kratzer Automation

Courbevoie, 4. septembra 2013 - S cieľom neustále zlepšovať kvalitu služieb skupina GEFCO, líder v odvetví automobilovej logistiky a referencia v oblasti priemyselnej logistiky, investuje do najnovších informačných technológií. Nový systém CADIS od Kratzer Automation vyvinutý v spolupráci s Cereza Management & IT je súčasťou vlajkového projektu určený pre logistické strediská, ktoré majú za cieľ optimalizovať komunikáciu medzi zákazníkom a prepravcom.
GEFCO poskytuje logistické služby, pre ktoré je charakteristická schopnosť reagovať, vysoká výkonnosť a spoľahlivosť. S cieľom udržať úroveň kvality služieb, GEFCO oslovilo KRATZER Automation, inovačnú spoločnosť v oblasti IT špecializujúca sa na priemyselné aplikácie, aby vyvinula systém na riadenie prepravy a IT riešenia upravené pre svoje potreby.
Vysoko výkonný systém pokrývajúci všetky kroky logistického reťazca
Systém CADIS analyzuje, plánuje a dokumentuje všetky procesy pozemnej prepravy skenovaním pomocou PDA (Personal Digital Assistant). Je to jediné riešenie, vďaka ktorému je možné účinným a súvislým spôsobom evidovať všetky kroky potrebné na prepravu zásielky, od vyzdvihnutia tovaru, jeho vykládku a nakládku v prístave až po jeho konečné doručenie.
„Tento systém poukazuje na dôležitosť možností prístupu k informáciám na každej úrovni dodávateľského reťazca, od výrobných závodov až po predajné miesta. Najmä v letectve a automobilovom odvetví je prepravovaný tovar veľmi hodnotný a sledovanie zásielky má veľké opodstatnenie. Systém CADIS je obrovskou konkurenčnou výhodou pri získavaní nových zákazníkov,“ uviedolBruno Rivoallan, riaditeľ pozemnej prepravy GEFCO.
Špičková technológia na optimalizáciu prevádzkovej efektivity
Systém CADIS, ktorý bol vyvinutý výlučne pre túto oblasť, obsahuje dodacie pokyny a riadi plánovanie optimálneho rozloženia nákladu. Vďaka pravidelným kontrolám sa zamedzuje chybám a jednotlivé štádiá dodávky sa zobrazujú v reálnom čase. GEFCO vďaka tomu ponúka svojim zákazníkom spoľahlivé riešenie na celkové sledovanie svojich zásielok. Systém dokáže taktiež zhotovovať fotografie dokumentujúce stav tovaru, čo môže byť užitočné v prípade poistnej udalosti. Zákazník sa tu podpisuje priamo na obrazovku. Vďaka tomuto elektronickému potvrdeniu o prevzatí sa písomná správa spolu s kontrolami na konci dodacieho reťazca stáva nadbytočná, keďže systém okamžite nahráva informácie do globálneho informačného systému. Spoločne s menšou spotrebou papiera, zákazník šetrí čas a profituje z riešenia, ktoré ponúka garantovanú efektivitu a navýšenie produktivity. GEFCO zaviedlo za necelý rok tento softvér v 13 európskych krajinách vo viac ako sto pobočkách: v Belgicku, Českej republike, Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Holandsku, Poľsku, Portugalsku, Rumunsku, Slovinsku, Španielsku, Švajčiarsku a vo Veľkej Británii. Približne 2 000 vodičov/prepravcov GEFCO má k dispozícii PDA na skenovanie balíkov pri ich nakladaní a dodaní zákazníkom alebo vyzdvihnutí od nich. V priebehu druhej polovice roku 2013 GEFCO plánuje rozšíriť funkcie tohto systému na pokrytie riadenia balenia a prípravu distribučných trás. V roku 2014 sa spustí využívanie systému na nakladacích plošinách. To umožní priame nahrávanie tovaru pri odchode a príchode kamiónov.
Záruka kvality vďaka globálnym štandardizovaným postupom
Analýza tokov, sledovanie dodávok, meranie výkonnostných ukazovateľov: GEFCO vyvinulo výkonné informačné systémy na neustálu kontrolu a zlepšovanie kvality svojich logistických služieb. Tieto IT rozhrania zaisťujú sledovateľnosť a bezpečnosť tokov tovaru v rámci celého logistického reťazca.
„Pre spoločnosť s medzinárodnou pôsobnosťou, akou je GEFCO, je nevyhnutné dodržiavať prísne štandardizované postupy kvality v celosvetovom meradle. Vďaka nim sú naši medzinárodní zákazníci vždy spokojní, pretože im zaručujú rovnakú úroveň transparentnosti vo všetkých krajinách, v ktorých pôsobíme. Inovačné informačné riadiace systémy sú ďalším dôkazom našej túžby poskytovať dokonalé end-to-end služby, pričom neustále investujeme do výskumu a vývoja najmodernejších technologických nástrojov. Systém CADIS, ktorý vyvinula spoločnosť Kratzer, je dokonalým príkladom,“ uviedolLuc Nadal, Prezident skupiny GEFCO.
Riešenie spoločnosti CADIS dopĺňa a vylepšuje už využívané monitorovacie systémy, čím sa zvyšuje operatívny výkon skupiny a prispieva tak k jeho globálnemu cieľu neustále sa zlepšovať.
„Systém, ktorý sme vyvinuli pre GEFCO a jeho úspešné zavedenie svedčí o účinnosti týchto systémov v logistike. Vďaka projektu GEFCO sa spoločnosť KRATZER Automation zviditeľnila na európskom prepravnom trhu. Okrem toho GEFCO využíva veľké množstvo funkcií tohto softvéru, čo nám dáva nový impulz k ešte väčšiemu posilneniu funkčnosti našich produktov,“ uviedol Jacques Trépant, manažér KRATZER Automation France.