14. 11. 2013

 Prologis oznamuje výstavbu na mieru pre spoločnosť TOMRA v Bratislave
Spoločnosť podpísala nájomnú zmluvu na 13 900 metrov štvorcových s novým klientom na 15 rokov


BRATISLAVA – 14. novembra 2013
– Prologis, Inc., vedúci globálny vlastník, prevádzkovateľ a developer industriálnych nehnuteľností dnes oznámil podpísanie nájomnej zmluvy na 13 900 metrov štvorcových na 15 rokov. Spoločnosť postaví projekt na mieru pre spoločnosť TOMRA v Prologis Parku Bratislava. Štart výstavby je naplánovaný na prvý štvrťrok 2014.

TOMRA Sorting, slovenská spoločnosť, ktorú vlastní nórska partnerská spoločnosť TOMRA Systems ASA, vyrába technológie založené na senzoroch pre triedenie, lúpanie a analytické spracovávanie čerstvých, ako aj priemyselne spracovaných potravín. Spoločnosť nové priestory využije na montáž strojov pre svojich zákazníkov, ktorými sú napríklad Pepsico, McCain, Wendt a Lamb Weston Boardman. Po svojom kompletnom dokončení tento objekt zamestná asi 180 zamestnancov spoločnosti TOMRA.
Okrem štandardného vybavenia na mieru bude táto hala disponovať tiež žeriavom a dráhami, dvomi dokmi pre bočné zaťaženie, strešnými vikiermi pokrývajúcimi 10 % strešnej plochy, systémom distribúcie stlačeného vzduchu a externým prístreškom.

„Sme veľmi radi, že môžeme podporiť rast spoločnosti TOMRA výstavbou modernej nehnuteľnosti určenej na výrobu,“ povedal Ben Bannatyne, výkonný riaditeľ a riaditeľ spoločnosti Prologis pre región strednej a východnej Európy, „vďaka našej schopnosti pochopiť potreby spoločnosti sme pripravili ponuku, ktorá predstavuje prémiovú lokalitu, na mieru ušité riešenie a vysokú kvalitu vyhotovenia a dokončenia projektu.“

Prologis Park Bratislava v súčasnosti se stáva zo siedmich budov s celkovou rozlohou viac ako 208 000 metrov štvorcových distribučných priestorov. Nové priestory navýšia rozlohu priestorov určených na prenájom na 222 000 metrov štvorcových.

Park sa nachádza 24 kilometrov od centra Bratislavy, dva kilometre od mesta Senec a 16 kilometrov od medzinárodného letiska. Táto poloha z parku robí ideálne miesto pre domáce aj medzinárodné logistické aktivity. Park tiež poskytuje priame spojenie s prvým nájazdom na diaľnicu D1 (Bratislava-Žilina-Tatry) a spojenie s európskym koridorom 4 smerom do Trnavy.
Spoločnosť Prologis je s tromi parkmi s rozlohou 430 000 metrov štvorcových distribučných priestorov, konkrétne v Bratislave (Senec), Galante (Gáň) a v Novom Meste, vedúcim poskytovateľom priemyselných priestorov na Slovensku (k 30. septembru 2013).