25. 11. 2013

 Dachser teraz aj v Indonézii
Medzinárodný poskytovateľ logistických služieb Dachser pokračuje v rozvoji svojej divízie Air & Sea Logistics a v Indonézii založil joint venture. Spoločnosť Dachser Indonesia začala svoju činnosť 18. novembra 2013.

Spektrum služieb spoločnosti Dachser Indonesia siaha od leteckej a námornej prepravy až po realizáciu colného riadenia. Joint venture, v ktorom má Dachser väčšinový podiel, začína svoju činnosť s 25 zamestnancami a jeho sídlom je Jakarta. V roku 2014 by mali v Indonézii pribudnúť ďalšie pobočky.
„Po Singapure, Thajsku, Vietname a Malajzii pôsobíme teraz aj v Indonézii, ďalšej rýchlorastúcej juhoázijskej krajine. Tým posilňujeme nielen naše portfólio služieb v oblasti vnútro ázijských prepráv – najmä v spolupráci so Singapurom – ale tiež napojenie regiónu na našu celosvetovú logistickú sieť,“ hovorí Thomas Reuter, konateľ Dachser Air & Sea Logistics.
Vedením indonézskej spoločnosti bol poverený Steven Ryan, ktorý pôsobí v segmente viac ako 20 rokov a prednedávnom sa stal zamestnancom spoločnosti Dachser. Za svoju činnosť sa bude zodpovedať regionálnemu manažmentu Dachser, ktorý sídli v Singapure. Vďaka znalostiam spolumajiteľky spoločnosti, Hasmijati Koto, ktorá je v Indonézii už mnoho rokov významnou expertkou v oblasti špedície, disponuje nová indonézska spoločnosť už od začiatku cennými skúsenosťami, kontaktmi a know-how.

S viac ako 240 miliónmi obyvateľov je Indonézia jedným z najväčších trhov juhovýchodnej Ázie s vysokým nárastom prepráv do Singapuru, Južnej Kórei, Japonska a USA.