23. 1. 2014

 Spoločnosť P3 zabezpečila financovanie pražského logistického uzla DHL Express v spoločnosti Česká spořitelna


Bratislava, 23. januára 2014 – Špecializovaný investor, developer a správca skladových nehnuteľností PointPark Properties (P3) a Česká spořitelna, najväčšia banka v Českej republike a člen skupiny Erste Bank, uzavreli zmluvu o investičnom úvere vo výške 3,63 mil. eur na financovanie výstavby logistického hubu pre medzinárodného poskytovateľa balíkových prepravných služieb DHL Express v logistickom parku PointPark Prague D8.
Práce na novom projekte boli spustené v októbri 2013, len niekoľko týždňov po tom, čo P3 dokončila distribučný uzol podobnej veľkosti pre DHL Express, divíziu spoločnosti Deutsche Post DHL, na bratislavskom letisku.

„Projekt distribučného uzla pre tak špecializovanú spoločnosť, akou je DHL Express, predstavuje veľmi komplexný proces. Ten môže fungovať len v prípade, že ho realizujú kompetentní partneri. V spoločnosti Česká spořitelna sme našli spoľahlivého finančného partnera, ktorého podpora a porozumenie sú pre realizáciu projektu mimoriadne dôležité,“ uviedol Peter Becˇár, výkonný riaditeľ P3 pre región strednej a východnej Európy.
Skladové a distribučné priestory v PointParku Prague D8 budú slúžiť ako hlavný uzol DHL Express pre pražský trh a nahradia súčasné centrum na pražskom letisku. Projekt sa bude skladať z 2 704 m2 skladových priestorov a 788 m2 kancelárskych plôch a bude zahŕňať plne automatizovaný systém triedenia a odbavovania balíkov. Poloha parku umožňuje ľahký prístup do nemeckého Lipska, kde sa nachádza centrálny distribučný uzol DHL Express pre strednú Európu. Projekt, na ktorom spolupracujú P3 a Deutsche Post Corporate Real Estate CEE, by mal byť dokončený v apríli 2014.

PointPark Prague D8 sa nachádza približne 10 minút od centra Prahy, na exite 1 diaľnice D8, ktorá spája Prahu s Drážďanmi a Berlínom. Skladá sa zo štyroch budov s celkovou plochou 67 640 m2 a DHL sa pripojí k ďalším významným nájomcom ako napr. VF, Puma, PMP PAL a In Time Spedice. PointPark Prague D8 má platné povolenie pre výstavbu ďalších 60 000 m2 skladových priestorov.

„Odvetvie logistiky v Českej republike pokračuje v expanzii, pričom v čele tohto vývoja sú práve spoločnosti ako DHL Express. Sme veľmi radi, že prostredníctvom prvej úverovej zmluvy s P3 tento projekt môžeme podporiť, a daný krok chápeme ako začiatok našej dlhodobej spolupráce,“ uviedol Filip Hradec, riaditeľ úseku financovania nehnuteľností spoločnosti Česká spořitelna.