30. 1. 2014

 GEFCO Rusko, sponzorom podujatia v Cannes venované 100-mu výročiu I. svetovej vojny

V dňoch 12. až 14. januára 2014 sa v hoteli Carlton Inter Continental v Cannes konalo podujatie pripomínajúce sté výročie od začiatku I. svetovej vojny. GEFCO Rusko, v úlohe logistického sponzora podujatia, zabezpečilo prepravu bronzovej pamätnej sochy, ktorú Rusko pri tejto príležitosti darovalo Francúzsku. Pamätná socha anjela je 2,8 metrov vysoká a váži približne jednu tonu. Jej autorom je Peter Stronský, predseda Medzinárodnej akadémie umenia a kultúry (International Academy for Arts and Culture). Tímy GEFCO Rusko a GEFCO Francúzsko spoločne prepravili sochu z Moskvy do Cannes a zabezpečili vybavenie administratívnych a colných formalít.
„Sme hrdí na to, že GEFCO sa mohlo podieľať na tejto veľkolepej udalosti v oblasti kultúry a histórie. Zároveň je to vynikajúca ilustrácia odbornosti GEFCO, ktoré má bohaté know-how v oblasti špecializovanej prepravy tovaru a je pripravené čeliť všetkým logistickým výzvam,“ uviedol Andrej Anufrijev, manažér skladu GEFCO v Kaluge.

GEFCO Rumunsko otvára nový sklad pri meste Arad
GEFCO Rumunsko otvorilo nový sklad v medzinárodnom logistickom parku Cefin pri Arade, strategickom meste v západnej časti krajiny, blízko hraníc s Maďarskom. Slávnostné otvorenie sa uskutočnilo 19. novembra 2013 za účasti Christopha de Korver, generálneho riaditeľa GEFCO Rumunsko, Tolga Orana, manažéra predaja, a Bogdana Ionita, manažéra prepravy a logistiky a taktiež médií.
„Otvorenie nového logistického centra v Arade je v súlade so stratégiou rozvoja nášho podnikania na západe krajiny. Vzhľadom na veľký počet zákazníkov z výrobného odvetvia, ktorí si tu zakladajú prevádzky, je pre GEFCO tento krok strategickým. Tento región je považovaný ako hlavné geografické spojenie so západnou Európou. V najbližšej budúcnosti plánujeme rozšíriť jeho priestory, aby sme zabezpečili plynulosť služieb pre dva nadchádzajúce logistické projekty, ktoré v Arade rozbiehame,“ uviedol Christophe de Korver.

GEFCO Poľsko na druhom mieste v rebríčku prevádzkovateľov logistických služieb za rok 2013
GEFCO Poľsko získalo druhé miesto v prestížnom rebríčku prevádzkovateľov logistických služieb roka, ktorý zostavuje Data Group Consulting a publikuje Eurologistics. Je to náležitá odmena za optimalizačné procesy a inovačné systémy, ktoré táto dcérska spoločnosť zaviedla s cieľom zvýšiť prevádzkovú efektívnosť. Za osobitú pozornosť stojí reorganizácia oddelenia zákazníckych služieb GEFCO Poľsko a otvorenie novej platformy v Rešove za účelom zlepšenia prepravného toku na juhovýchode krajiny.
„Získané ocenenie je dôkazom, že naša stratégia rozvoja je v dokonalom súlade s potrebami trhu. Je to odmena pre všetkých zamestnancov GEFCO Poľsko, ktorí sa každodenne spolupodieľajú na tvorbe pridanej hodnoty našich služieb a umožňujú dosahovať úspechy,“ uviedol Olivier Large, Generálny riaditeľ GEFCO Poľsko.

GEFCO Slovensko, logistický partner Slovenského olympijského výboru
GEFCO Slovakia sa stalo oficiálnym logistickým partnerom Slovenského olympijského výboru a podporí slovenských športovcov na zimnej olympiáde v ruskom Soči 2014.
„Som veľmi rád, že v úlohe logistického partnera Slovenského olympijského tímu Soči 2014 bude môcť GEFCO podporiť vrcholových športovcov počas zimných olympijských hier, na jednom z najvýznamnejšom celosvetovom podujatí. Tak ako Zimné olympijské hry v Rusku znamenajú pre mnohých športovcov vyvrcholenie ich úsilia a naplnenie si celoživotných snov, pre GEFCO je toto partnerstvo symbolickým aktom, ktorý vyjadruje naše ambície rásť na ruskom trhu a sprevádzať medzinárodných zákazníkov pri ich rozvoji,“ uviedol Denis Renard, Generálny riaditeľ GEFCO Slovakia.

GEFCO Španielsko spolupracuje s Potravinovou bankou
GEFCO Španielsko v rámci svojej spoločenskej angažovanosti zorganizovalo akciu pod názvom Doble Kilo Solidario, do ktorej sa zapojili všetci zamestnanci spoločnosti. Zamestnanci i spoločnosť darovali 3,6 ton trvanlivých potravín. GEFCO zároveň zorganizovalo prepravu potravín do potravinových bánk v mestách Vigo, Madrid, Barcelona a Sevilla.
GEFCO Španielsko už roky pracuje na viacerých projektoch spolu s Potravinovou bankou (Food Bank) a Španielskou federáciou potravinových bánk (Spanish Federation of Food Banks, FESBAL). Patrí k nim aj projekt Solidarity Transport, v rámci ktorého sa federácii poskytuje počas celého roka preprava zdarma.