7. 2. 2014

 Dachser Slovakia podporuje študentov

Medzinárodný poskytovateľ logistických služieb Dachser Slovakia podporuje študentov. Pre Dopravnú akadémiu zo Žiliny pripravil vzdelávací deň, ktorý mal prehĺbiť znalosti študentov o logistických procesoch a ukázať im logistiku ako perspektívny a atraktívny odbor.
Študenti 3. ročníka denného štúdia a nadstavbového štúdia tejto odbornej strednej školy boli rozdelení do 4 skupín, ktoré postupne v priebehu celého dopoludnia prešli všetkými oddeleniami firmy. Videli ako prekládkový terminál, tak dispečing a mohli sa zoznámiť so servisným i s colným oddelením, kde im manažéri jednotlivých oddelení vysvetľovali podstatu svojej práce. Na záver dostali od každého oddelenia interaktívny kvíz, ktorý mal zábavnou formou preveriť získané znalosti.
Skupina, ktorá najlepšie absolvovala interaktívnu hru s otázkami odstupňovanými podľa náročnosti, bola odmenená logistickými darčekmi.
„Našim cieľom bolo ukázať mladým ľuďom celý logistický proces a motivovať ich k tomu, aby chceli v budúcnosti pracovať v logistike,“ hovorí Ing. Roman Stoličný, Managing Director a člen predstavenstva Dachser Slovakia. „Vďaka praktickým ukážkam mohli študenti získať reálnu predstavu, ako to v medzinárodnej logistickej firme akou je Dachser chodí, a začať premýšľať, aké oddelenie by im najviac vyhovovalo,“ dodáva.
Spoločnosť Dachser Slovakia má premyslený systém interného vzdelávania a snaží sa vychovávať si talenty sama. Preto sa vo svojich vzdelávacích aktivitách sústredí nielen na absolventov, ale aj na študentov, ktorým ešte pár rokov do maturity chýba.