10. 2. 2014

 Dachser vedie rebríček poskytovateľov zbernej služby v Európe

Medzinárodný poskytovateľ logistických služieb Dachser potvrdil svoju poprednú pozíciu na európskom trhu a bol po prvýkrát vyhodnotený ako najväčší poskytovateľ zbernej služby v Európe. Vyplýva to z údajov prestížnej štúdie „TOP 100 European Transport and Logistics Services 2013/2014“, ktorá porovnáva poskytovateľov logistických služieb.
Štúdiu s názvom „TOP 100 European Transport and Logistics Services 2013/2014“, ktorú zostavil inštitút Fraunhofer SCS, uverejnil logistický časopis DVZ (Deutsche Verkehrszeitung) vydavateľstva DVV Media Group. V tejto štúdii, ktorá vychádza z auditovaných obratov spoločností za rok 2012, sa spoločnosť Dachser po prvýkrát umiestnila na čele rebríčka ako najväčší poskytovateľ zbernej služby v Európe. Dachser sa zároveň dlhodobo drží na štvrtej priečke rebríčka najväčších nemeckých poskytovateľov logistických služieb.
„Som rád, že sme sa stali jednotkou v zbernej službe v rámci celého európskeho trhu,“ povedal Ing. Roman Stoličný, Managaing Director a člen predstavenstva Dachser Slovakia. „Rád by som ale zdôraznil, že je pre nás dôležitý nielen objem prepravených zásielok, ale predovšetkým kvalita služieb, ktorú neustále zvyšujeme,“ dodáva.

Štúdia nazvaná „TOP 100 European Transport and Logistics Services 2013/2014“, ukazuje trendy v logistike na celom svete a detailne sa zaoberá logistikou v Európe. Analyzuje 9 čiastkových oblastí logistiky vrátane poštových a expresných prepravných spoločností a popisuje logistické trendy v tých najdôležitejších odvetviach ako je automotive, chemický priemysel, priemysel spotrebného tovaru a strojárstvo.