3. 3. 2014

 GEFCO Španielsko - poskytovateľom služieb pre World Duty Free Group v Španielsku

Španielska pobočka podpísala zmluvu o spolupráci s World Duty Free Group (WDFG), európskym lídrom v oblasti predaja tovaru na letiskách v bezcolnej zóne. GEFCO bude zabezpečovať prepravu tovaru do predajní spoločnosti WDFG, ktoré sú umiestnené na 17 letiskách v Španielsku. GEFCO plánuje v prvom roku zrealizovať 2 000 dodávok s celkovým objemom viac ako 13 500 ton výrobkov. Podpisu tejto zmluvy s WDFG predchádzal spoločne vypracovaný pilotný projekt pre letisko v Alicante, ktorého cieľom bola optimalizácia logistických operácií. Projekt sa v súčasnosti aplikuje aj na letiská na Pyrenejskom polostrove.
„Spolupráca so spoločnosťou WDFG vznikla vďaka našej rozsiahlej sieti, renomovanej spoľahlivosti, schopnosti dodržiavať stanovené lehoty a na mieru šitým službám, ktoré sa neustále prispôsobujú potrebám našich zákazníkov,“ uviedol Dulsé Diaz, generálny riaditeľ GEFCO Španielsko.

GEFCO Francúzsko, privilegovaný partner veľtrhu Retromobile 2014
GEFCO sa stalo partnerom významnej výstavy historických vozidiel - Retromobile už v roku 1997. Pre veľtrh, ktorý sa konal 5. až 9. februára v Paríži, GEFCO tradične zabezpečilo prepravné služby šité na mieru. GEFCO po prvýkrát predstavilo na svojom výstavnom stánku celú škálu know how a riešení v oblasti automobilovej logistiky, medzikontinentálnej prepravy a colných služieb.
„Výnimočná preprava pre výnimočné vozidlá: našim cieľom je napĺňať očakávania zákazníkov, ktorí nám zveria svoje vozidlá. Sme veľmi hrdí, že v rámci veľtrhu Retromobile nám zákazníci prejavujú dôveru a zároveň máme príležitosť ponúknuť prepravné riešenia šité na mieru, získané počas viac ako dvadsaťpäťročnej skúsenosti," uviedol Olivier Vaillant, riaditeľ divízie GEFCO Špeciálna preprava.

GEFCO Portugalsko upravuje vozidlá Citroën pre francúzsky trh
GEFCO Portugalsko upravuje úžitkové vozidlá Citroën Berlingo vyrobené v závode Citroën v Mangualde, na severovýchode krajiny. Do 4 500 vozidiel určených pre francúzsky trh nainštalovalo do interiéru diely a modifikovalo uhol otvárania dverí. Služby s pridanou hodnotou GEFCO zabezpečilo vo svojej prevádzke v Setúbal.
„S nadšením rozvíjame tento projekt v Setúbal. Je to skutočná výzva nielen z pohľadu objemov a množstva, ale predovšetkým z pohľadu naplnenia požiadaviek na prepravu, skladovania a úprav, ktoré majú byť zrealizované v rekordnom čase,“ uviedol Fernando Reis Pinto, generálny riaditeľ GEFCO Portugalsko.

GEFCO Veľká Británia prepravilo historické motocykle v spolupráci s múzeom Coventry Transport Museum

GEFCO Veľká Británia úspešne prepravilo zbierku osemnástich historických motocyklov z múzea Conventry Transport Museum do priestorov výstavy Motorcycle Live. Výstava sa konala od 23. novembra do 1. decembra 2013 v Birminghame, kde boli historické motocykle s dátumom výroby 1920 a 1930 vystavené. GEFCO ponúklo múzeum nielen svoju jedinečnú odbornosť v oblasti logistiky dvojkolesových vozidiel, ale i špeciálne vyškolený tím ľudí schopný manipulácie s týmito krehkými výrobkami.
„Úspech tejto operácie, ktorá prebehla v spolupráci s múzeom Coventry Transport Museum nás veľmi teší. Partnerstvo vnímame ako príležitosť na zviditeľnenie celej škály našej ponuky v oblasti prepravy dvojkolesových vozidiel. Vo Veľkej Británii zabezpečujeme takmer 65 % prepravy motocyklov, preto sa naplnenie očakávaní našich zákazníkov a neustála inovácia stávajú prioritnými,“ uviedolRoy Fenner, manažér pre kľúčových zákazníkov GEFCO Veľká Británia.

GEFCO na čele rebríčka „TOP lokálne privátne spoločnosti“ v Rumunsku
GEFCO sa zaradilo na prvé miesto rebríčka „TOP lokálne privátne spoločnosti“ v Rumunsku, ktorý v novembri 2013 už po 21 krát zverejnila Národná agentúra pre malé a stredné podniky. Pobočka získala ocenenie v kategórii stredných podnikov na základe hodnotiacich kritérií ako sú celkový výkon, produktivita, predaj a výnosy za rok 2012. GEFCO Rumunsko navyše obsadilo druhú priečku v hodnotení hrubej marže dosiahnutej v roku 2012.
Toto ocenenie je skutočným uznaním pre GEFCO Rumunsko, ktoré sa po siedmich rokoch pôsobenia na tomto trhu stalo hlavným lokálnym aktérom spomedzi najvýznamnejšími spoločnosťami v logistickom sektore,“ uviedol Tolga Oran, obchodný a marketingový riaditeľ GEFCO Rumunsko.