5. 3. 2014

 Spoločnosť Prologis kúpila vo vyhľadávanej zóne Praha D1 nehnuteľnosť s rozlohou 16 000 metrov štvorcových
Spoločnosť Prologis rozširuje svoje portfólio, aby uspokojila dopyt zákazníkov v regióne

PRAHA – 5. marec 2014
– Prologis, Inc., vedúci globálny vlastník, prevádzkovateľ a developer priemyselných nehnuteľností, dnes oznámil, že kúpil vysoko kvalitnú logistickú nehnuteľnosť od Centaurus Logistics S.á.r.l. Budova s celkovou rozlohou 16 000 metrov štvorcových sa nachádza v zóne D1 v Prahe v Modleticiach v Českej republike.
Nehnuteľnosť predstavuje jedinú voľnú budovu v zóne D1, Praha Modletice D1, novo premenovanej na Prologis Park Prague D1 West II. Dostupné moderné priemyselné priestory sa rozkladajú na území s rozlohou tri hektáre v Modleticiach pri exite 10 diaľnice D1, približne 11 kilometrov juhovýchodne od Prahy.
„Ide o tretí park Prologis v zóne D1, ktorý zároveň predstavuje kľúčový prírastok do nášho portfólia, pretože v tomto okolí už nie je k dispozícii väčší priemyselný priestor. Sledujeme dopyt našich existujúcich zákazníkov, ktorí sa zaujímajú o možnosti rozšírenia pôsobnosti v rámci nášho portfólia,“ povedal Ben Bannatyne, managing director spoločnosti Prologis pre strednú a východnú Európu. „Táto oblasť je veľmi obľúbenou medzi zákazníkmi a predstavuje čiastkový trh v Prahe, kde spoločnosť Prologis v posledných deviatich mesiacoch zaznamenala výrazný nárast aktivity.“
Prologis Park Prague D1 West II je umiestnený tak, aby poskytoval ideálny priestor pre domácu distribúciu aj ako centrum pre operácie v strednej Európe. Lokalita je vzdialená len 20 minút od medzinárodného letiska a nachádza sa na spojnici medzi Prahou a Brnom. Poskytuje tiež spojenie s Ostravou, Bratislavou a Viedňou. Nachádza sa hodinu jazdy od Plzne po diaľnici D5 a štyri hodiny do Mníchova.
Prologis je vedúcim poskytovateľom priemyselných nehnuteľností v strednej a východnej Európe. K 31. decembru 2013 portfólio spoločnosti v regióne pozostávalo z 3,6 milióna metrov štvorcových logistických a distribučných priestorov. Po uskutočnení akvizície portfólio vysoko kvalitných priestorov spoločnosti Prologis v Českej republike predstavuje celkom 650 000 metrov štvorcových nachádzajúcich sa v siedmich distribučných parkoch.