26. 9. 2016

 Prologis Park Prague-Airport hlási plnú obsadenosť

Nová špekulatívna výstavba s veľkosťou 11 720 metrov štvorcových

PRAHA, 26. septembra 2016 – Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil, že zahájil špekulatívnu výstavbu novej distribučnej haly s rozlohou 11 720 metrov štvorcových vo svojom parku Prologis Park Prague-Airport. Spoločnosť tak reaguje na vysoký dopyt zákazníkov, vďaka ktorému je park obsadený na 100 %.
Tretia budova v parku je stavaná flexibilne tak, aby mohla byť prispôsobená potrebám budúcich zákazníkov. Rovnako ako všetky nové budovy v portfóliu Prologis aj táto bude usilovať o certifikát BREEAM.
„Už od slávnostného otvorenia prvej budovy v Prologis Park Prague-Airport v apríli 2015 sa tento park zaradil medzi najúspešnejšie projekty v našom českom portfóliu,“ povedal riaditeľ pre prenájom a výstavbu spoločnosti Prologis v Českej republike/Slovensku Martin Baláž. „V reakcii na plnú obsadenosť parku sme sa rozhodli pre výstavbu ďalších 11 720 metrov štvorcových, vďaka ktorým našim novým zákazníkom zabezpečíme ďalší rozvoj biznisu,“ dodal Baláž.
V súčasnej dobe sú v Prologis Park Prague-Airport dve budovy s celkovou rozlohou 60 000 metrov štvorcových. Park sa nachádza iba päť minút autom od pražského Letiska Václava Havla a vďaka blízkosti diaľnice D5 poskytuje výborné spojenie s národnými aj medzinárodnými obchodnými trasami.
Prologis je s viac ako 985 000 metrami štvorcovými logistických a priemyselných plôch jedným z popredných poskytovateľov distribučných priestorov v Českej republike (k 30. júnu 2016).