27. 9. 2016

 Dachser USA otvoril novú pobočku v Baltimore

Divízia leteckej a námornej prepravy Air & Sea Logistics Dachser USA rozširuje svoje pôsobenie na východnom pobreží USA. Baltimore, po New Yorku a Bostone tretia pobočka Dachser v severovýchodnom regióne, sa nachádza približne dve míle od baltimorského prístavu Helen Delich Bently Port, ktorý sa radí medzi najvýznamnejšie prístavy USA odbavujúce z hľadiska tonáže najviac cargo zásielok v krajine.

Baltimorský prístav, známy ako „brána do stredozápadu“, poskytuje spoločnosti Dachser možnosť pôsobiť na jednom z jediných dvoch východných prístavov schopných odbavovať kontajnerové lode triedy post Panamax. Po dlhodobom úspechu v New Yorku a Bostone bol Baltimore pri rozširovaní pôsobnosti ďalším logickým krokom.
„Pre Baltimore ako miesto našej ďalšej expanzie v Spojených štátoch sme sa rozhodli kvôli jeho významu pre stredoatlantický obchod,“ uviedol Frank Günzerodt, prezident a CEO Dachser USA. „Vďaka tomu, že leží geograficky bližšie k stredozápadu ako ktorýkoľvek iný východný prístav, nám baltimorská pobočka umožní držať tempo s rýchlym rastom, ktorý v tejto časti krajiny zaznamenávame.“ Dachser USA má v súčasnosti na stredozápade štyri pobočky podporujúce rast v tomto regióne: v Cincinnati, Chicagu, Minneapolise a v St. Louis.
Cieľom koncernu Dachser je vlastniť v USA do roku 2020 dvadsaťpäť pobočiek, ktoré uspokoja potreby rastúceho spotrebiteľského dopytu. Baltimorský prístav je silným motorom stredoatlantickej oblasti, ktorý ponúka spoločnosti Dachser rad možností, ako je napríklad prístup k najväčšiemu prístavnému terminálu pre kontajnery na východnom pobreží s piatimi verejnými a dvanástimi súkromnými terminálmi.
Dachser prepája svoju efektívnu európsku sieť pozemných prepráv s globálnou leteckou a námornou logistikou. Ponúka tak svojim zákazníkom integrované logistické riešenia z jediného zdroja a tým optimalizuje ich celosvetové dodávateľské reťazce. Okrem dlhodobého sústredenia sa na európske a ázijské obchodné cesty Dachser USA tiež rozširuje svoje podnikanie smerom do aj z Latinskej Ameriky.
Tím baltimorskej pobočky Dachser bude zložený z piatich skúsených profesionálov z odboru a dvoch licencovaných colných deklarantov, ktorí budú pomáhať pri dodržiavaní tzv. „compliance“. Vedúcou pobočky bude Linda Hastings, ktorá má viac ako 20-ročné skúsenosti v prepravnom a logistickom priemysle.