18. 10. 2016

 Nové zmluvy v parku Prologis Park Teresin: NTA a Euro Pool System

Novo prenajatých 15 750 metrov štvorcových. Obsadenosť parku dosiahla 92 %, posledná voľná jednotka k dispozícii

VARŠAVA, 18. októbra 2016 – Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil, že podpísal dve nové zmluvy na prenájom 15 750 metrov štvorcových vo svojom poľskom parku Prologis Park Teresin.
Tieto zmluvy obsahujú:

  • Prenájom 5 850 metrov štvorcových priemyselných plôch a kancelárií spoločnosti NTA. Tá poskytuje komplexné logistické služby pre papierenský priemysel a celkovo tak v parku využíva 11 850 metrov štvorcových.
  • Prenájom 9 900 metrov štvorcových priemyselných plôch a kancelárií spoločnosti Euro Pool System, ktorá je lídrom na trhu s vratnými obalmi v európskom dodávateľskom reťazci čerstvého potravinárskeho tovaru.

„V parku Prologis Park Teresin pôsobíme už päť rokov,” hovorí riaditeľ pre logistiku spoločnosti NTA, Leszek Garzombke. „Pre náš rast potrebujeme ďalšie priestory a expanzia v tomto parku bola vďaka jeho polohe a napojeniu na železničnú sieť do západnej Európy, Pobaltia a Ruska jasnou voľbou,“ dodáva Leszek Garzombke.
„Naša spoločnosť vstúpila na poľský trh v roku 2014,“ uvádza Julio Lázaro Badenas, manažér medzinárodnej prevádzky spoločnosti Euro Pool System. „Otvorenie servisného centra spätnej logistiky v Prologis Park Teresin plne zapadá do našej rastovej stratégie v Poľsku. Teraz tu budeme čistiť prepravky a poskytovať služby spätnej logistiky a budeme blízko našim zákazníkom,“ doplňuje Julio Lázaro Badenas.
V Prologis Park Teresin sa nachádzajú tri budovy s celkovou plochou takmer 160 000 metrov štvorcových. Tento moderný priemyselný areál je napojený priamo na železnicu a vďaka ceste DK92 a diaľnici A2 (kríženie trás pri meste Wiskitki) poskytuje výborné spojenie s národnými aj medzinárodnými obchodnými trasami.
„Tieto nové zmluvy sú príkladom veľkého dopytu po priestoroch v Prologis Park Teresin,” hovorí Kamila Pruk, senior leasing manažér spoločnosti Prologis v Poľsku. „Poloha parku spolu s jeho napojením na cestnú a železničnú sieť z neho učinila ideálnu voľbu pre firmy, ktoré chcú podporiť rast svojho biznisu ako v Poľsku, tak v zahraničí,“ dodáva Kamila Pruk.
Prologis je vďaka viac než 4,3 miliónom metrov štvorcových logistických a priemyselných plôch a pôsobnosti v štyroch krajinách regiónu jedným z popredných poskytovateľov distribučných priestorov v strednej a východnej Európe (k 30. júnu 2016).