26. 10. 2016

 Prologis zahajuje výstavbu štvrtej budovy v Štetíne

Budova s veľkosťou 9 200 metrov štvorcových vo výstavbe
60 percent priestorov vopred prenajatých medzinárodnej nábytkárskej spoločnosti

Varšava, 26. októbra 2016 – Prologis, Inc., globálny líder v oblasti priemyselných nehnuteľností, dnes oznámil, že začal špekulatívnu výstavbu novej budovy s celkovou rozlohou 9 200 metrov štvorcových v Prologis Park Szczecin. Táto budova je zo 60 percent vopred prenajatá medzinárodnej nábytkárskej spoločnosti, ktorá tak bude mať v parku celkovo k dispozícii 19 600 metrov štvorcových vrátane priestorov v novej budove. Dokončenie výstavby je plánované na prvý štvrťrok roku 2017.
„Táto nová budova bude disponovať zvýšeným počtom brán a opačným rozponom stĺpov a bude prispôsobená pre distribučné operácie. Na prianie zákazníka sme inštalovali viac nakladacích mostíkov pre hladší priebeh nakládky a vykládky,“ povedala viceprezidentka a riaditeľka pre výstavbu Prologis v Poľsku Ewa Zawadzka. „Zákazníci oceňujú výhody tohto parku a vďaka veľkému dopytu sme mohli park rýchlo rozšíriť,“ doplnila Ewa Zawadzka.
Prologis Park Szczecin je moderný distribučný park s tromi budovami s celkovou rozlohou 80 700 metrov štvorcových v severozápadnom Poľsku. Park, ktorý sa nachádza v priemyselnom areáli Goleniów pri diaľnici S3, necelých 70 km od prístavu Świnoujście, 40 kilometrov východne od hraníc s Nemeckom, 35 kilometrov severovýchodne od centra Štetína a sedem kilometrov juhozápadne od letiska Goleniów, je ideálnym distribučným miestom pre oblasť západnej Európy a Škandinávie.
Prologis je vďaka viac ako 4,4 miliónom metrov štvorcových logistických a priemyselných plôch a pôsobnosťou v štyroch krajinách regiónu popredným poskytovateľom distribučných priestorov v strednej a východnej Európe (k 30. septembru 2016).