10. 1. 2017

 Prologis kúpil M0 Central Business Park v Maďarsku

Portfólio Prologisu v Budapešti sa rozrástlo o 31 443 metrov štvorcových distribučných priestorov

BUDAPEŠŤ (10. januára 2017) – Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, oznámil, že Prologis European Properties Fund II (PEPFII) kúpil od IDI Gazeley M0 Central Business Park v Maďarsku.
Dve novo zakúpené budovy s celkovou rozlohou 31 443 metrov štvorcových sú 100 % prenajaté a stanú sa súčasťou priliehajúceho Prologis Park Budapest-Sziget, ktorý je prenajatý z 98 % a v súčasnosti zahŕňa osem budov s plochou 150 000 metrov štvorcových.
Park sa nachádza juhovýchodne od Budapešti vo vyhľadávanej priemyselnej zóne Szigetszentmiklós, ktorá má cez obchvat M0 priame napojenie na tuzemské aj medzinárodné cestné siete.
Medzi zákazníkov novo kúpených budov sa týčia mená, ako sú napríklad Easi Uplifts, FM Logistics, Quality Logistics Management, United Performance Metals CEE alebo UTi Hungary.
„Szigetszentmiklós je pre nás na budapeštianskom trhu kľúčovou lokalitou. V uplynulých 18 až 24 mesiacoch sme tu zaznamenali silnú nájomnú aktivitu,“ povedal senior viceprezident a riaditeľ Prologisu pre Maďarsko Laszlo Kemenes. „Táto akvizícia nám dáva plnú kontrolu nad parkom a očakávame, že nám poskytne nové príležitosti na vytvorenie pridanej hodnoty v budúcnosti,“ dodal.
Transakciu sprostredkovala spoločnosť JLL.
Prologis je s viac ako 640 000 metrami štvorcovými logistických priestorov v deviatich priemyselných parkoch hlavným poskytovateľom distribučných priestorov v Maďarsku (k 20. decembru 2016).