1. 2. 2017

 Dachser rastie v ázijsko-pacifickom regióne

S novou pobočkou vo Vietname a novými kanceláriami v Hongkongu a Bombaji Dachser Air & Sea Logistics opäť posilnil svoju pozíciu v ázijsko-pacifickom regióne.
Aby mohol Dachser vo Vietname poskytovať logistické služby rýchlo rastúcim priemyselným odvetviam a podporovať ich exportné aktivity, otvoril k svojej pobočke v Hočiminovom Meste aj novú pobočku v Hanoji. „Mnoho výrobcov najmä z textilného a obuvníckeho priemyslu, ale aj výrobcovia elektroniky vybudovali na severe Vietnamu svoje výrobné závody. Pobočka v Hanoji nás teda približuje k našim zákazníkom,“ vysvetľuje Michael Deisemann, Managing Director Air & Sea Logistics Vietnam. Pobočka bude zabezpečovať letecké a námorné prepravy (FCL a LCL) do Európy, USA, ale aj v rámci Ázie, okrem toho bude tiež ponúkať skladovanie a v prípade potreby aj služby s pridanou hodnotou.
Dachser sa tiež sťahuje do novej kancelárie v Tsuen Wan v oblasti New Territories v Hongkongu. Tam budú teraz letecké a námorné prepravy a logistický manažment pod jednou strechou. „Týmto krokom reagujeme na zvyšujúci sa význam Hongkongu ako dôležitého logistického uzla v Ázii a ako atraktívnej lokality, čo sa týka infraštruktúry a kvalifikovaných pracovných síl,“ vysvetľuje Nils Holder, Managing Director Air & Sea Logistics Hongkong. Pre letecké prepravy bude naďalej slúžiť Dachser prekládkový sklad v Tsuen Wan a pre kontraktnú logistiku pobočka v Tsing Yi.

V Indii sa Dachser nasťahoval do novej regionálnej kancelárie v prekvitajúcej obchodnej štvrti v Bombaji. Tým sa posunul bližšie k svojim zákazníkom svetových značiek a umožnil zamestnancom z rôznych oddelení ešte efektívnejšiu komunikáciu. Vďaka novému pôsobisku dostali doslova pod jednu strechu kolegovia z leteckých a námorných prepráv, z oddelenia colného odbavenia a logistickej prevádzky. Celkovo bude v tejto novej kancelárii blízko medzinárodného letiska pracovať cca 100 zamestnancov.