15. 2. 2017

 FM LOGISTIC PREDSTAVUJE INOVATÍVNE RIEŠENIE PRE VYCHYSTÁVANIE INTERNETOVÝCH OBJEDNÁVOK

Ruka v ruke s rozvojom e-commerce od začiatku 21. storočia, sa neustále zvyšujú nároky spotrebiteľov. Podľa nedávnej štúdie*, 45% e-shopov uviedlo, že im spracovanie objednávky, do okamihu jej odovzdania dopravcovi, trvá viac ako štyri hodiny. Pritom 58% ľudí nakupujúcich cez internet, chce svoj tovar v ten istý deň.
Preto vyvinula FM Logistic, v spolupráci s partnerskou spoločnosťou Balea, nástroj, ktorý zjednodušuje vychystávanie e-shopových objednávok: vozík e-Shopeur.

* Temando prieskum - Jún 2016 - Prieskum e-commerce objedávok v roku 2016

«Nová generácia» vychystávania internetových objednávok
Mobilný e-Shopeur je riešením, ktoré prináša skutočnú úsporu času. Je pohotové a zahŕňa funkciu trojnásobnej kontroly: skener / ručný snímač / váhový systém.
Vozík umožňuje súčasné vychystávanie až 48 objednávok. Vďaka váhovým systémom, zabudovaným v každom z možných 48 vychystávacích miest, zaisťuje absolútnu presnosť. IT systém, ktorý je súčasťou palubnej dosky, potom zaručuje sledovateľnosť tovaru.

E-Shopeur tým, že kontroluje objednávku priamo pri vychystávaní a odhaľuje s najvyššou mierou presnosti prípadné chyby, zbavuje operátora kontrolnej činnosti. Vďaka nezávislému systému kolies s ním môže byť pohybované len jednou rukou.

Logistický operátor musí reagovať rýchlo a tento systém ušetrí každý deň v sklade takmer 2 hodiny. Výsledkom je optimalizácia produktivity.

Presné a užívateľsky jednoduché riešenie
E-Shopeur je užívateľsky príjemným a ergonomickým riešením. Pracuje v piatich krokoch:
- Identifikuje tovar a umiestni operátora;
- Počet položiek, ktoré je potrebné vychystať, je uvedený na dotykovej obrazovke upevnenej na
vozíku;
- Operátor ukladá položky do priestoru označeného svetelným displejom;
- Svetelná závora skontroluje, či je objednávka v správnom kontajneri;
- Váhy v kontajneroch skontrolujú hmotnosť objednávok a schvália ich.

Po úspešnej testovacej fázi, bolo riešenie v októbri 2016 nasadené na pobočke FM Logistic vo francúzskom
Château-Thierry, potom bolo rozšírené na ďalšie pobočky vo Francúzsku, Poľsku a Rusku.

V roku 2017 chce logistická spoločnosť ponúknuť e-Shopeur svojim zákazníkom, a to najmä tým z odvetvia farmácie a kozmetiky, rovnako ako zákazníkom z oblasti e-commerce, textilu a doplnkov.