2. 5. 2017

 Dachser získal väčšinový podiel v írskej partnerskej firme Johnston Logistics
Medzinárodný poskytovateľ logistických služieb Dachser sa stal majoritným akcionárom spoločnosti Johnston Logistics Ltd. a posilňuje tým svoju logistickú sieť v severozápadnej Európe.
„Naši zákazníci v Írsku profitujú z jednotných služieb, kvalitatívnych štandardov, pevných prepravných časov a z hustej siete pobočiek Dachser v celej Európe,“ hovorí Michael Schilling, COO Road Logistics spoločnosti Dachser. „V Johnston Logistics sme získali dobre zavedenú rodinnú firmu, s ktorou sme dlhodobo spolupracovali a dôverovali jej. Túto investíciu považujeme za skvelú príležitosť k ďalšiemu posilneniu našej dôležitej európskej siete.“
Albert Johnston, spoluzakladateľ spoločnosti Johnston Logistics, zostane akcionárom a managing directorom novej dcérskej spoločnosti Dachser v Írsku. „Írsky obrovský hospodársky rast robí z tejto krajiny kľúčový logistický región. Táto transakcia nám umožňuje ponúknuť našim zákazníkom celú škálu vysoko kvalitných služieb, ktorými je Dachser preslávený,“ hovorí Wolfgang Reinel, managing director European Logistics pre severnú a strednú Európu.
Od nadviazania partnerstva so spoločnosťou Dachser v roku 2007 využívala rodinná spoločnosť Johnston Logistics medzinárodné trhy a profitovala z denných liniek európskej pozemnej siete Dachser. Dachser organizuje prepravy pre Írsko na svojich pobočkách v Kolíne nad Rýnom v Nemecku a v Zevenaare v Holandsku. Na dennej báze funguje aj denné spojenie medzi Írskom a Spojeným kráľovstvom.

Spoločnosť Johnston Logistics založili v roku 1979 bratia Albert a Ivan Johnstonovi. Spoločnosť sa stala jedným z kľúčových logistických hráčov v Írsku, sústreďuje sa na írsky trh, ale obsluhuje tiež Spojené kráľovstvo. Johnston Logistics má v Írsku tri pobočky: Rathcoole blízkosti Dubline, Corku a Limericku. V Anglicku pôsobí vďaka trom partnerom v oblasti chemickej logistiky. Spoločnosť zamestnáva 150 osôb a jej skladové a prevádzkové priestory vrátane administratívneho zázemia dosahujú takmer 40 tisíc metrov štvorcových. Popri klasických službách skupiny sa Johnston Logistics špecializuje na prepravu nebezpečného tovaru a skladové služby v týchto odvetviach: chemikálie, farmaceutika, hardware, plasty a obaly. Johnston Logistics vygenerovala v roku 2016 celkové tržby vo výške 24 miliónov eur.