6. 9. 2017

 Dachser Slovakia investuje do rozšírenia logistického areálu v Lozorne 5 miliónov eur

Globálny poskytovateľ logistických služieb Dachser Slovakia rozširuje svoje logistické centrum v Lozorne neďaleko Bratislavy. Využiteľná plocha logistického areálu sa výstavbou rozrastie až na 64 000 m2. Vyrastie tu nová skladová hala, ktorá ponúkne približne 12 500 paletových pozícií. Spoločnosť Dachser investuje do novej budovy 5 miliónov eur. Ukončenie výstavby je plánované na koniec tohto roka a prevádzka novej časti sa začne 1. 2. 2018. Rozšírením areálu vznikne približne 30 nových pracovných miest v operatíve prevádzky spoločnosti.

Dachser Slovakia sa na základe svojich úspešných výsledkov a stále stúpajúceho dopytu po inteligentných logistických riešeniach rozhodla rozšíriť svoje logistické služby. Dachser tu zriadi nový sklad priemyselného a spotrebného tovaru, ktorý bude slúžiť potrebám existujúcich zákazníkov a bude priamo prepojený s Dachser Eurohub v Lozorne.
Nový sklad bude mať použiteľnú výšku 14 metrov a ponúkne skladovú kapacitu 12 500 paletových pozícií na ploche 6 800 m2. Na výstavbe novej haly sa podieľa tím medzinárodných špecialistov, ktorí sú zodpovední za inštaláciu najnovších IT zariadení v súlade s globálnymi štandardmi Dachser.
„Investície do nového rozšírenia pobočky sú odrazom nášho zdravého organického rastu,“ hovorí Ing. Roman Stoličný, managing director a člen predstavenstva Dachser Slovakia, a dodáva, „neustále zvyšujeme kvalitu našich služieb na mieru našim zákazníkom a vďaka rozšíreniu priestorov v tom môžeme pokračovať aj naďalej.“
Význam Eurohubu Bratislava stále rastie a poskytuje spojenia v celej Európe. Dachser Slovakia tak ponúka zákazníkom optimálne spojenie pravidelnou dennou dopravou do Českej republiky a destinácií Slovenskej republiky, Maďarska, Rakúska, Poľska a Bulharska, Grécka, Slovinska a krajín bývalej Juhoslávie.