14. 9. 2017

 Integrovaná doprava v Bratislavskom kraji súčasťou Európskeho týždňa mobility

Bratislavská integrovaná doprava, ako koordinátor Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji, podporuje Európsky týždeň mobility. Od 16. do 22. septembra budú môcť všetci obyvatelia, ktorí sú držiteľmi platných vodičských preukazov vydaných v EÚ, cestovať zadarmo prímestskými autobusmi Slovak Lines v celom Bratislavskom kraji ako aj mestskou dopravou v Bratislave.

Integrovaná doprava je budúcnosťou verejnej dopravy, pretože je plnohodnotnou alternatívou voči problémovej dlhodobo neudržateľnej individuálnej automobilovej doprave. Bratislavská integrovaná doprava podporuje alternatívne riešenia dopravy, ktoré šetria životné prostredie a uľahčujú život vo veľkomeste, čím samotná integrovaná doprava je a úspešne rastie aj naďalej. Pri príležitosti Európskeho týždňa mobility preto slávnostne spustíme aj mestskú hromadnú dopravu v Malackách, ktorá sa stane súčasťou IDS BK,“ povedala Zuzana Horčíková, generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy, koordinátora Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji.

"Témou Európskeho týždňa mobility 2017 je čistá, zdieľaná a inteligentná mobilita. Práve to sú atribúty, na ktorých nám záleží, čo dokazujeme dlhodobo aj v praxi. Elektronizujeme naše služby, staráme sa o pohodlie cestujúcich obmenou vozového parku a prichádzame so službami, ktoré zahŕňajú aj spoluprácu s ďalšími partnermi," zdôrazňuje generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.