27. 9. 2017

 Prologis oznámil predaj parku Prologis Park Galanta-Gáň spoločnosti CNIC
Varšava (27. septembra 2017)

Prologis, globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil predaj slovenského parku Prologis Park Galanta-Gáň spoločnosti CNIC Corporation Limited („CNIC“).
Prologis Park Galanta-Gáň s rozlohou 240 000 metrov štvorcových logistických priestorov triedy A pozostáva zo štyroch plne prenajatých budov. Predaj zahrnuje aj budovu na mieru s rozlohou 7 000 metrov štvorcových, ktorá aktuálne vzniká pre logistickú spoločnosť poskytujúcu služby v oblasti recyklácie odpadových priemyselných plastov.
Prologis Park Galanta-Gáň je situovaný neďaleko cesty E571 a prostredníctvom diaľnice D1 zaisťuje jednoduchý prístup do Bratislavy aj kvalitné dopravné spojenie do Rakúska, Maďarska a Českej republiky.
„S dvoma poslednými transakciami, ktorých predmetom boli projekty na mieru, je rozvoj tohto parku kompletne dokončený,“ povedal Martin Polák, senior viceprezident a riaditeľ Prologis pre región strednej a východnej Európy. „Teraz sme pripravení podniknúť ďalšie kroky v rámci našej dlhodobej stratégie pre tento región.“
Počas transakcie Prologis zastupovali spoločnosti Kinstellar a JLL, spoločnosť CNIC využila poradenstvo zo strany Dentons a Colliers.

O spoločnosti CNIC
CNIC je spoločnosť vlastnená vládou Čínskej ľudovej republiky so splnomocnením uľahčovať internacionalizáciu čínskych spoločností, ochraňovať štátom vlastnený majetok a zvyšovať jeho hodnotu.