30. 10. 2017

 FM LOGISTIC POSILŇUJE SVOJU POZÍCIU V ÁZII
VSTÚPILA NA VIETNAMSKÝ TRH

FM Logistic potvrdzuje svoju stratégiu rozvoja a naďalej smeruje časť svojich investícii do rozvojových krajín. Po založení pobočky v Číne v roku 2004, akvizíciách v Brazílii v roku 2013 a v Indii v roku 2016, teraz spoločnosť otvorila svoju historicky prvú pobočku vo Vietname, kam odprevadila svojho dlhoročného zákazníka Auchan Retail.

Spoločnosť podporila územný rozvoj skupiny Auchan Retail
FM Logistic podporila ambiciózny plán rozvoja svojho zákazníka vo Vietname a otvorila 20 km od Hanoja, v B?c Ninh, priestor s tromi teplotnými režimami s rozlohou 5 000 m². Zo skladu bude zásobovať všetky obchody Auchan v severnej polovici krajiny (hypermarkety, supermarkety a večierky).

Súčasne miestny tím pripravuje na rok 2018 výstavbu novej platformy v Hočiminovom meste.

"Zavedenie moderného logistického systému nám umožní rýchlejšie zásobovanie našich predajných miest a vysokú kvalitu manipulácie s chladeným tovarom", uviedol Christian Autié, Výkonný riaditeľ spoločnosti Auchan Retail vo Vietname.

Dlhodobý plán rozvoja vo Vietname
"Našim cieľom je stať sa do roku 2020 jedným z popredných poskytovateľov logistických služieb na vietnamskom trhu, v súlade so stratégiou našej skupiny. Aj tu chceme spoločne s našimi zákazníkmi vyvíjať riešenia s pridanou hodnotou."vysvetľuje Stéphane Descarpentries, Prevádzkový riaditeľ FM Logistic pre Áziu.
Vietnam má viac ako 90 miliónov obyvateľov a je jednou z najrýchlejšie rastúcich ekonomík v juhovýchodnej Ázii. Urbanizácia, rozvoj maloobchodu a elektronického obchodu urýchľujú profesionalizáciu logistiky.
V nadväznosti na stratégiu sledujúcu zmeny na trhu a s ohľadom na budúci rast, vstúpila spoločnosť FM Logistic s predstihom na vietnamský trh a zavádza tu "model FM": multiklientské distribučné centrá triedy A, združujúce infraštruktúru a zdroje, s cieľom flexibilnej a bezpečnej logistiky.
Otvorenie tejto prvej štandardnej FM platformy, s kapacitou až 50 000 m² skladového priestoru, je plánované v Hanoji v roku 2019.